Kovászos uborka, ahogy én csinálom recept


Kozepes uborka
kapor
so
1 nagy hamozott krumpli
A Kovászos uborka, ahogy én csinálom elkészítési módja:
Az uborkakat jol megmosom, es bevagdosom.Az 5 literes uveg aljaba teszem a kaprot, utanna a felallitott uborkakat. Kozben felforralom, a vizet, teszek bele 2 pupozott evokanal sot,osszekeverem es forron, az uborkakra ontom.Legvegen a megpucolt es 3,4 fele vagott krumplit rateszem, es kirakom a napra. 2-3 nap mulva lehet fogyasztani.
Szoktam kenyerrel is csinalni, de akkor a sos forro vizbe kell egy kis ecet, hogy ne puhuljanak meg az uborkak. Ez az elkeszites nekem jobban izlik, mert a szetmallott kenyeret nem kell kihalaszni. Ugyanigy keszitem, krumlival nyaron a kaposztat is, nagyon hamar elfogy savanyusagkent is.
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: d4a2436008, 2009. jún. 10. 15:51
A kovászos uborka, ahogy én csinálom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.