Gombával és marhanyelvvel töltött csirkesült őszibarack kísérettel recept
A Gombával és marhanyelvvel töltött csirkesült őszibarack kísérettel hozzávalói:2 db csirke,
1 üveg őszibarackbefőtt,
libazsír.
Töltelék:
12 dkg gomba,
1 evőkanál vaj,
10 dkg főtt marhanyelv,
10 dkg vékony metélt,
1 db zsemle,
2 dl tej,
2 db tojás,
só,
őrölt bors,
petrezselyem zöld.
A Gombával és marhanyelvvel töltött csirkesült őszibarack kísérettel elkészítési módja:
A fiatal, egyenként kb. félkilós, sütni való csirkéknek – az ujjunkkal vagy egy kanál nyelével – a nyakánál és az aljánál óvatosan a bőre alá nyúlok, hogy a tölteléknek helyet készítsek. A tölteléket habzsákba kanalazom, a csirke bőre alá töltöm – óvatosan, hogy ki ne szakadjon –, a maradékot pedig a hasüregbe. Ha marad hely, egy hámozott almát is beletehetünk. A nyakát bekötöm, hátul pedig hurkapálcával összetűzöm. A kezemmel kívülről finoman eligazítom a tölteléket. Enyhén megsózom, és egy sütőlapra helyezem. Felforrósított libazsírral leöntöm, majd nem túl forró, 160 fokra előmelegített sütőben szép világospirosra sütöm, kb. 50 perc alatt. Az utolsó tíz percben adom meg a végső aranybarna színt: a sütő hőmérsékletét felemelem 180-200 fokra. A megsült csirkét 20 percig pihentetem, azután szeletelem. Őszibarackbefőttel tálalom. Töltelék: A levesmetéltet kifőzöm, a marhanyelvet apró kockára vágom. A megtisztított gombát apróra vágom (lehet csiperke, vargánya vagy rókagomba, azonban figyelmeztetőül álljon itt: az erdei gombát felhasználás előtt mindig forrázzuk le, így biztos nem lesz keserű), és vajon lepirítom. A meghámozott zsemlét tejbe áztatom, majd kinyomkodom. A tojásokat keményre főzöm, és felkockázom. A petrezselyem zöldjét finomra vágom. A hozzávalókat összekeverem, és sóval, frissen törött borssal fűszerezem.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. máj. 28. 18:16
A gombával és marhanyelvvel töltött csirkesült őszibarack kísérettel elkészítési módja és hozzávalói.