Gombás-rizs recept
A Gombás-rizs hozzávalói:25 dkg rizs
10 dkg gomba
1 fej hagyma
petrezselyemzöld
só
bors
vaj
A Gombás-rizs elkészítési módja:
Megtisztítjuk, megmossuk a gombát, majd felszeleteljük. A vajat felteszzük olvadni, és hozzáadjuk a kockára vágott hagymát is. Mikor pirul, ráöntjük a gombát és a petrezselymet, ízlés szerint ízesítjük sóval és borssal. Pici vízzel felengedjük és puhára főzzük. A rizst forró vajba helyezve felhevítjük. Fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük forrásban levő vízzel. Letakarva félpuhára főzzük, ekkor hozzákeverjük a párolt gombát, , megsózzuk, és mint a párolt rizst, úgy készítjük el a továbbiakban.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2010. jan. 24. 18:51
A gombás-rizs elkészítési módja és hozzávalói.