Gesztenye leves édesburgonyával, bacon chipssel és gyömbéres joghurttal recept
A Gesztenye leves édesburgonyával, bacon chipssel és gyömbéres joghurttal hozzávalói:1 evőkanál vaj
1 db vöröshagyma
1 kis darab zeller
1 db közepes édesburgonya
40 dkg gesztenye (tisztított, nyers)
1 l alaplé
2 dl joghurt
1 kis db friss gyömbér
10 dkg szeletelt bacon

A Gesztenye leves édesburgonyával, bacon chipssel és gyömbéres joghurttal elkészítési módja:
Az olvasztott vajon megpároljuk a felkockázott hagymát, rádobjuk a hámozott, feldarabolt zellert, az édesburgonyát, valamint a gesztenyét. Felöntjük alaplével és puhára főzzük a zöldségeket. Az édesburgonya kockákból tehetünk félre 3-4 szemet tálaláshoz. Miután megpuhultak a zöldségek, turmixoljuk, ha túl sűrűnek érezzük, adhatunk hozzá alaplevet. Közben a bacon szeleteket tepsibe helyezve 170 fokon, 20 perc alatt ropogósra sütjük. A friss gyömbért lereszeljük, levét a joghurthoz csepegtetve elkeverjük. Tálalásnál a tányérba helyezzük az édesburgonya kockákat, a bacon chips-ből tördelünk néhány darabot, a gyömbéres joghurttal pedig selymessé varázsoljuk gesztenye levesünket.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2022. szept. 20. 19:22
A gesztenye leves édesburgonyával, bacon chipssel és gyömbéres joghurttal elkészítési módja és hozzávalói.