Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Fahéjas-szilvás pite recept

Fahéjas-szilvás pite recept

A Fahéjas-szilvás pite hozzávalói:
Tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 db tojás sárgája
1 db citrom héja
1 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor

Töltelékhez:
50 dkg szilva
1 kiskanál fahéj
3 evőkanál nádcukor
5 dkg mandula /darálva/


Fahéjas-szilvás pite

A Fahéjas-szilvás pite elkészítési módja:
A tésztához elmorzsoljuk a lisztet, sütőport és az apró darabokra vágott vajat. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom héját és a tojássárgáját, majd összeállítjuk a tésztát. Ezt követően fóliába csomagolva 30 percet pihentetjük a hűtőben. Közben a szilvát megmossuk, kimagozzuk, meghintjük fahéjjal, valamint nádcukorral. A pihentetést követően a tésztát két részre osztjuk, kétharmad-egyharmad arányban. A nagyobb részt vajjal kikent piteforma aljába nyújtjuk, megszórjuk a darált mandulával és szétterítjük a szilvát. A maradék tésztát kinyújtjuk, felcsíkozzuk, majd berácsozzuk a süti tetejét. Felvert tojással lekenjük és előmelegített sütőben, 175 fokon, 40 perc alatt megsütjük. Mikor szép piros lesz, kivehetjük a sütőből.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fahéjas-szilvás pite elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook