Fahéjas-szilvás pite recept
A Fahéjas-szilvás pite hozzávalói:Tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 db tojás sárgája
1 db citrom héja
1 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
Töltelékhez:
50 dkg szilva
1 kiskanál fahéj
3 evőkanál nádcukor
5 dkg mandula /darálva/
A Fahéjas-szilvás pite elkészítési módja:
A tésztához elmorzsoljuk a lisztet, sütőport és az apró darabokra vágott vajat. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom héját és a tojássárgáját, majd összeállítjuk a tésztát. Ezt követően fóliába csomagolva 30 percet pihentetjük a hűtőben. Közben a szilvát megmossuk, kimagozzuk, meghintjük fahéjjal, valamint nádcukorral. A pihentetést követően a tésztát két részre osztjuk, kétharmad-egyharmad arányban. A nagyobb részt vajjal kikent piteforma aljába nyújtjuk, megszórjuk a darált mandulával és szétterítjük a szilvát. A maradék tésztát kinyújtjuk, felcsíkozzuk, majd berácsozzuk a süti tetejét. Felvert tojással lekenjük és előmelegített sütőben, 175 fokon, 40 perc alatt megsütjük. Mikor szép piros lesz, kivehetjük a sütőből.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2022. szept. 17. 16:36
A fahéjas-szilvás pite elkészítési módja és hozzávalói.