Falusi meggyes-cukkinis pite Emike módra recept
A Falusi meggyes-cukkinis pite Emike módra hozzávalói:Hozzávalók:
1 kg finomliszt
40 dkg zsír
10 dkg porcukor
2 db tojás
1 csomag sütőpor
1 kg fejtett meggy
1 kg reszelt cukkini
fahéj ízlés szerint
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor
Tészta tetejére a töltelék alá és tetejére szórni:
búzadara
Falusi meggyes-cukkinis pite
A Falusi meggyes-cukkinis pite Emike módra elkészítési módja:
A tálba összekeverjük a lisztet a sütőporral, belerakjuk a zsírt, porcukrot, tojásokat és összegyúrjuk. A tésztát meglisztezzük, hogy ne ragadjon és két egyenlő részre szétosztjuk. Egy másik tálba a fejtett meggyet a reszelt cukkinival összekeverjük és hozzáadjuk a kristálycukrot, fahéjat és el keverjük,állni hagyjuk, majd kicsavarjuk a kezünkben, hogy ne legyen leve és egy másik tálba rakjuk. Az egyik tésztánkat kinyújtjuk, zsírozott tepsi elhelyezzük . Megszórjuk a tésztánkat, búzadarával, hogy a töltelék ne ázzon el . Egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket, tetejét megszórjuk búzadarával. Kinyújtjuk a másik tésztánkat is, és befedjük vele a töltelékes tetejét . Villával megszurkáljuk a tészta tetejét, hogy sütés közben fel ne hólyagozzon. Előmelegített sütőben közepes hőfokon aranybarnára sütjük. Sütés hőfoka: 180 °C Sütés módja: alul-felül sütés Sütés ideje: 30-40 perc
Megjegyzés:
En a cukor helyet Stevia édesítőt használtam és a barna liszt helyet pedig rozs lisztet.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 814bd549b5, 2022. júl. 1. 11:28
A falusi meggyes-cukkinis pite emike módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.