Meggyes-almás linzer recept
A Meggyes-almás linzer hozzávalói:Hozzávalók:
A tésztához:
75 deka barna liszt
1 darab tojás
10 deka Stevia édesítő por
1 evőkanál kurkuma (ez elhagyható)
1 evőkanál fahéj
3 papos evőkanál zsír
kb 2-3 deci tej
1 csomag sütőpor
Töltelék:
1 kg reszelt alma
1 kg fejtett megy
2 evőkanál fahéj
10 deka Stevia édesítő por
2 marék búzadara
A Meggyes-almás linzer elkészítési módja:
Elkészítés: A lisztet egy tálba tesszük hozzáadjuk a zsírt ,szétmorzsoljuk. Beletesszük a többi hozzávalót is és a tejjel eldolgozzuk, könnyű gyúrható tésztát kapjunk. A tésztát ketté vágjuk. Egy tepsit kizsirozzunk,az egyik tésztát elnyújtjuk beletesszük a tepsibe. Meg szurkáljuk villával, meg szórjuk búzadarával. A két tölteléknek valót összekeverjük a Steviaval, fahéjjal. Kicsavarjuk a levet és rá helyezzük a tésztara. Ismer meg szórjuk a tetejét búzadarával és a másik tésztát elnyújtjuk és a tetejére tesszük. A tetejét villával meg szurkáljuk. Elő melegített sütőben 180 C fokon meg sutjuk. Sütési idő kb.25-30 perc. Jó étvágyat kivanok!
A tésztába én tettem kurkumát és fahéjat ,de aki nem szereti elhagyható nekem sokkal finomabb ha van benne.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: 814bd549b5, 2022. jún. 1. 13:11
A meggyes-almás linzer elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.