Krémes meggytorta recept
90 perc
A Krémes meggytorta hozzávalói:
A tésztához:
25 dkg finomliszt
15 dkg vaj
4 dkg porcukor
5 dkg citromhéj
só
2 evőkanál víz
1 db tojás sárgája
A töltelékhez:
10 dkg meggylekvár
2,5 dl tej
2,5 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
15-18 dkg cukor
só
3 db tojás sárgája
4 dkg étkezési keményítő
60 dkg meggy
A Krémes meggytorta elkészítési módja:
1. A lisztet a vajjal, a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a sóval és a 2 evőkanál vízben elkevert tojás sárgájával összegyúrjuk. Cipót formázunk belőle és fóliába csomagolva legalább 30 percre hűtőbe tesszük. 2. Egy 28 cm-es tortaformát kikenünk vajjal. A tésztát kinyújtjuk, és a formába terítjük, úgy, hogy kb. 1 cm széle legyen körben. Megnyomkodjuk, villával megszurkáljuk és 200°-on előmelegített sütőben 10 percig elősütjük. 3. Ha már kicsit megbarnult, kivesszük és a felforrósított lekvárral megkenjük. A tej felét a tejszínnel felforraljuk, majd vaníliás cukorral, cukorral és sóval elkeverjük. A maradék hideg tejben elkeverjük a tojások sárgáját és a keményítőt, majd a forró, vaníliás tejhez adjuk, és éppen csak felforraljuk. A tésztára rákenjük a krémet, s amikor már kicsit kihűlt rászórjuk a meggyet és visszatoljuk a sütőbe. 180°-on 35-40 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, tálaláskor porcukorral megszórjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2020. febr. 9. 00:43
A krémes meggytorta elkészítési módja és hozzávalói.