Narancsos-répás grillsaláta recept
45 perc
A Narancsos-répás grillsaláta hozzávalói:
2 csokor sárgarépa
4 dl 100%-os szűrt narancslé
fahéj
2 db cékla
2 db kisebb lilahagyma
3 teáskanál porcukor
2 dl víz
1 teáskanál ecet
3-4 szelet bacon
aranymazsola
narancshéj
A Narancsos-répás grillsaláta elkészítési módja:
1. A répákat megtisztítjuk (kis zöldjét meghagyjuk), majd annyi narancslevet öntünk rá, hogy elfedje. Rádobunk egy fahéjrudat és 5-7 percig főzzük. A céklát szintén roppanósra főzzük, majd kisebb cikkelyekre vágjuk. 2. 1-1 lila hagymát megtisztítunk, az egyiket felkockázzuk, a másikat karikára vágjuk. A porcukrot elkeverjük a vízzel és az ecettel. A hagymakarikákat ebben a lében áztatjuk tálalásig. 3. Kevés vajon megpirítunk 3-4 összevágott baconszeletet, megszórjuk római köménnyel, majd rádobjuk az egész répákat, a felcikkelyezett céklát és a felaprított lilahagymát, összepirítjuk, megszórjuk az aranymazsolával. 4. Tálalásnál megszórhatjuk még narancshéj forgácsokkal és az ecetes lilahagyma karikákkal.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2019. aug. 30. 14:05
A narancsos-répás grillsaláta elkészítési módja és hozzávalói.