Mézes-mákos tekercs recept
60 perc
A Mézes-mákos tekercs hozzávalói:
7 dkg mazsola
2 evőkanál rum
3 dl almalé
20 dkg darált mák
8 dkg vaj
2 evőkanál méz
2 db tojás
10 dkg fagyasztott szilva
20 dkg túró
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
só
0,6 dl tej
0,8 dl olaj
40 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
A Mézes-mákos tekercs elkészítési módja:
1. A mazsolát meglocsoljuk a rummal, és hagyjuk kissé megduzzadni. A darált mákot 5 percig főzzük az almalében. Levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a mazsolát, a vajat, a mézet és 1 db tojást, majd hagyjuk kihűlni. Kiolvasztjuk a fagyasztott szilvát, és feldaraboljuk. 2. A túrót simára keverjük a porcukorral, és a vaníliás cukorral, 1 db tojással és egy csipet sóval. Fokozatosan hozzáadagoljuk a tejet és az olajat, majd beledolgozzuk a lisztet és a sütőport is. 3. A tésztát 40×50cm-es lappá nyújtjuk. Megkenjük a mézes-mákos töltelékkel, azon pedig elosztjuk a szilvát. A hosszabbik oldalánál feltekerjük, és 2 cm-es szeletekre vágjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 20- 25 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A mák nem csak finom, de nagyon egészséges is: értékes vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Fogyasszunk belőle minél többet!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2019. aug. 26. 16:06
A mézes-mákos tekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.