Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Garnéla-sárgadinnye saláta recept

Garnéla-sárgadinnye saláta recept

Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Garnéla-sárgadinnye saláta hozzávalói:
- 2 peperoni
- 2 g.fokhagyma
- 8 szár kakukkfű
- feketebors
- só
- olivaolaj
- 12 garnélarák
- sárgadinnye
- 1 citrom
- 2 dl zöldségalaplé
- kevéske bor (fehér)


A Garnéla-sárgadinnye saláta elkészítési módja:
A rákot a "szokásos" módon előkészítjük--> A páncélokat forró serpenyőben olivaolajon süssük egy kicsit, majd öntsük fel borral + zöldséglével--> s hagyjuk felforrni. --> tegyük bele a kakukkfüvet+ a szeletekre vágott fokhagymát +apró kockákra vágott peperonit és a citrom héját-->Fedő alatt hagyjuk 15 percen át rotyogni--> Szűrjük le a levet egy másik edénybe, s hagyjuk szobahőmérsékletűre lehűlni. Szeleteljük apróra a sárgadinnyét-->A garnélák húsát egy forró serpenyőben kevés olivaolajon pirítsuk meg mindkét oldalról--> Sütés közben fűszerezzük sóval és borssal. A leszűrt garnélás levet kavarjuk el kevés ecettel+ 2ek olivaolajjal, sóval és egy csipet frissen őrölt feketeborssal. Dobjuk bele a sült garnélákat és a sárgadinnyedarabokat, majd hagyjuk kb. 15 percen át állni.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A garnéla-sárgadinnye saláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook