Pattogatott kukorica torta recept
30 perc
A Pattogatott kukorica torta hozzávalói:
- 300 g tejcsokoládé
- 90 g pattogatott kukorica (natúr),
- 1 tábla tejcsokoládé (díszítéshez)
- 6 zselatinlap (színtelen!)
- 500 g sovány túró
- 150 ml tejföl
- 50 g kristálycukor /vagy édesítő/
- 500 ml habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom leve
A Pattogatott kukorica torta elkészítési módja:
A csokoládét felolvasztjuk vízgőz fölött--> A natúr pattogatott kukoricát elkészítjük, majd kicsit összetörjük és az olvasztott csokoládéhoz keverjük--> A masszát sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük--> hagyjuk kihűlni. A zselatinlapokat vízbe áztatjuk--> A túrót összekeverjük a tejföllel, a cukorral és a citromlével--> A megduzzadt zselatint a túrós masszához keverjük, aztán a hűtőszekrénybe tesszük. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük--> A habot a túrós masszához keverjük, majd a túrókrémet a p.kukoricás tortalapra halmozzuk és visszatesszük a hűtőszekrénybe.
Tálalás előtt lereszelünk egy kevés tejcsokoládét, és ezzel díszítjük a sütemény tetejét.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4c35511f0b, 2012. márc. 2. 16:46
A pattogatott kukorica torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.