Futás - de heti hányszor? (tudásbázis)
Sziasztok!
Én heti 5X futok, most már napi 9 km-t is bírom, amit kb. egy óra alatt futok le. Eleinte csak 2-3 km-t tudtam futni, aztán pár héttel később már simán ment a hat is. Két és fél hónap alatt sikerült elérnem, hogy most már egyszerre le tudok futni 9km-t!
Ezt a zenehallgatást én is kipróbálom. :)
Köszönöm a válaszokat. Asszem heti 5xfél órát fogok futni. 3 hete csinálom, de már érzem a hatását.
amikor még legelőször kezdtem a futást, akkor is csak olyan 30 percig birtam ,aztán egyre jöttem feljebb és feljebb ,míg elértem az 1órát megállás nélkül, végül 1 óra 10 percet, az eddigi rekordom 1óra 25 perc volt :D:D :O
Általában elég nekem Pontosan másfél perc séta utána futok megállás nélkül ,de ezt zene mellett tudom csak csinálni. Első 20-25 perc ugye a legnehezebb ,utána az ember átesik a holtponton, aahogy én is. Utána már nem lehet megállitani sem, ugy futok ,nem érzek fáradtságot. .:-) Eddig még nem volt probléma ,hogy elájultam volna vagy felment volna tulzottan a pulzusom ,szóval erre is probálok ügyelni. Fúú... kb. 7km-t futok le ennyi idő alatt. Ha csak durván 1 órát futok sétával- s mindenestül beleszámolva, akkor van éppenhogy csak 6 km.
Hmm.. :( Te is belejössz majd, és a 15 perc az nagyon is jó!!:-)) Gondolj azokra, akik pl 5perc után kifulladnak :O azoknak rosszabb. :-(
Én csak most kezdten futkározni(konkrétan az előző héten:D), és egyelőre maradok a fél órámnál. Először a fél óránál csak pár perceket futottam, azt se nagyon folyamatosan, most szinte az egészet végigfutom, sőt, beleteszek néha egy kis sprintet is. De egyelőre kötöm magamat a fél órához, bár mostanában volt kedvem többet is futni.
(Tegnap meg tegnapelőtt viszont úsztam, mert a futócipő feltörte a lábamat:D..úszni viszont 1 órákat szoktam, biciklizni másfeleket)
huh, hogy bírsz annyit futni?! és mennyit futsz le annyi idő alatt?
én már 15 p után is kipurcantam 1 hónapja egy futóversenyen:S
én heti 4-5x futok , napi 1óra 5 percet vagy 1óra 10percet, amiben első 2-3 perc séta, a levezetésnél pedig szintugy 1-2 perc séta. Szerintem nagyon jó dolog a futás, bár akinek a térdizülete ne mbirja, az ne erőltesse, tul sűrűn. Én már 4 éve futok, és soha semmi bajom nem lesz ennyi futástól, semmi izomláz, semmi. Szóval szerintem jó a futás arról nem is beszélve, hogy az ember totál felfrissül tőle utána :-)
Üdv!