Fűszeres mandula recept

25 dkg mandula,
1/2 ek. vaj,
1 mk. nagyon csípős paprika,
egy csipetnyi sáfrány,
1 tk. só.
A Fűszeres mandula elkészítési módja:
Tegyük szűrőbe a mandulát, mártsuk egyszer-kétszer a forrásban lévő vízbe, majd gyors mozdulattal vegyük le a héját. Ha szükséges, ismételjük meg. Rakjuk zománcozott tepsibe, és szárítsuk meg a sütőben. Tegyük serpenyőbe a vajat, és adjuk hozzá a száraz mandulát, a pirospaprikát és a sáfrányt. Lassú tűzön süssük aranysárgára. (Vigyázzunk, hogy a paprika meg ne égjen.) Vegyük ki, tegyük konyharuhára, és szórjuk be a sóval. Ital mellé adjuk.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. ápr. 19. 14:22
A fűszeres mandula elkészítési módja és hozzávalói.