Füstöltsajt leves recept
A Füstöltsajt leves hozzávalói:1 fej vöröshagyma
1 szál póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg félkemény füstölt sajt, kakukkfű
rozmaring
2 dl habtejszín
1 púpozott evőkanál rétesliszt
2 evőkanál olívaolaj
1 liter zöldségleves
frissen őrölt bors
A Füstöltsajt leves elkészítési módja:
A vöröshagymát kockákra, a póréhagymát vékony karikákra vágjuk, a sajtot lereszeljük. Olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, felöntjük a zöldséglevessel, amihez ha már forr, hozzáadjuk a zöldfűszereket. A lisztet elkeverjük a tejszínben, hozzáadjuk a reszelt füstöltsajtot és besűrítjük a levest. Pirítóssal tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. júl. 16. 06:26
A füstöltsajt leves elkészítési módja és hozzávalói.