Rakott zöldséges-tofus curry (vegan) recept
A Rakott zöldséges-tofus curry (vegan) hozzávalói:1.5 bögre főtt barnarizs
2 fej vöröshagyma vagy 1 nagy szál póréhagyma
2 nagy gerezd fokhagyma
1 bögre zöldborsó
2 db sárgarépa
1 marék ceruzabab
0.5 blokk füstölt tofu
3 ek. sűrített paradicsom
1 ek. chili krém vagy csípős paprikakrém
1 tk. kurkuma
1 ek. curry fűszerkeverék
1 tk. római kömény
só, bors, vegamix ízlés szerint
2 babérlevél
2 ek. szójaszósz
3 dl kókusztej
kókuszolaj
1 pohár növényi tejföl
A Rakott zöldséges-tofus curry (vegan) elkészítési módja:
Kókuszolajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. Beletesszük a paprikakrémet, a babérlevelet, és minden egyéb fűszert, pár percig alacsony lángon pirítjuk. Rámorzsoljuk a füstölt tofut, felöntjük szójaszósszal, majd 10 percig pirítjuk. Beletesszük a félkarikára vágott répát, kevés vizet teszünk alá, összeforgatjuk a hagymás-fűszeres keverékkel, majd belekerülhet a borsó, ceruzabab is. Lefedve közepes lángon együtt pároljuk kb. 10 percig. Hozzáadjuk a kókusztejet, sűrített paradicsomot, és még 10 percig lefedve, takarékon összefőzzük. Egy jénai tál aljára lenyomkodjuk a barna rizst, tetejére öntjük a zöldséges curryt egyenletesen eloszlatva, ezután megkenjük növényi tejföllel. 180 fokos sütőben kb 30-40 percig sütjük, majd kockákra vágva tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: a9c2efb418, 2016. szept. 14. 12:30
A rakott zöldséges-tofus curry (vegan) elkészítési módja és hozzávalói.