Füllyukasztás és fogékszer készítése(sima ragasztott, nem orvosi) engedély köteles? (beszélgetés)
A fogékszert meg sem engedném,hogy ilyen üzletben feltegyék.Mégiscsak a szájban kotorásznak,
A lányomnak fogorvosi rendelőben,tisztítás,fertőtlenítés,mattolás után tette fel a nem gagyi ékszert az orvos.Amire természetesen garanciát is vállalt.
Sajnos ma már mindent lehet :S
igen+nálunk steril tanfolyamról is van papír amit az ántsz-nél lehet elvégezni.de szinte fel sem tudok mindent sorolni.
piercingnél-elméletileg külön hűtőben kell tartani azokat amik a bőrrel érintkeznek-törlő,használt gumikesztyű stb.ááá-rengeteg minden van.kíváncsi lennék ha egy műkörmöshöz kimennek ellenőrizni-megemlítik-e vagy észre veszik-e hogy füllyukasztás is van.ha nem akkor csak azt nézik ami a körmözéshez kell-hiszen nem is tudnak másról így nem is kérnek mást.
az ÁNTSZ minden megyében kicsit mást követel-én úgy érdeklődnék náluk-mintha még csak szeretnék a jövőben ilyesmivel foglalkozni.jah és ennek anyagi háttere is van-lehet kérnek majd valamennyit amit csekken kell befizetni.
mi nagyon jó kapcsolatban vagyunk velük,sokan nem-pedig csak a szabályokat kell betartani.és nem szoktak nálunk szőrözni.mondjuk szabályból sok van-nem említettem a maszkot gumikesztyűt stb.-pl. az ÁNTSZ közelében van egy szépségstúdió-ők műköröm bármi-kesztyű maszk dolgoznak-szerintem mivel közel vannak nem mernek semmilyen szabályt megszegni-de ez a vendégeiknek és saját maguknak is jó-hiszen ha a vendégre vigyáz az ember-sterilitás higiénia saját magára is vigyáz egyben-hisz sem átadni sem kapni nem szeretnék semmilyen nyavaját a stúdióban.
szia!
elméletileg kell engedély mégpedig ÁNTSZ-náluk kell megérdeklődni, ők tudnak segíteni.nálunk az üzlet feltételei-vízesblokk,sterilizáló,egészségügyi kiskönyv-papírok az ékszerről fertőtlenítőről kb ezeket kérik-de mi tetováló stúdió vagyunk.
az ékszert és a lyukasztót elméletileg az vizsgáltatja be aki forgalmazza-erről papírt kell hogy adjanak neked.az a furi hogy az ántsz behelyezni csak egyféle orvosi fém ékszert enged-ennek pedig ami a pisztoly belő ha jól tudom nem mindig felel meg.
ha senkinek nem szólsz-szerintem a többség úgy csinálja!-csak akkor lehet gond ha kimennek ellenőrizni-pl. ÁNTSZ pénzbírság és akár be is zárhatják a boltot.
Sziasztok!!!
Aki valamelyikkel foglalkozik az segítsen!!!!
Kezdő műkörmös vagyok és nagyon szeretnék még mellette füllyukasztással és fogékszer felrakásával foglalkozni!!
Kérdésem az lenne,hogy a füllyukasztáshoz kell valamilyen engedély vagy be kell valahol vizsgáltatni a füllyukasztót?Sajnos sehol sem találtam erre vonatkozóan semmit a neten,azt sem tudom,hogy kérdezhetnék rá!!:-(
Valamint fog ékszerkövek felragasztásával is szeretnék foglalkozni!De ezt sem tudom,hogy engedélyköteles-e vagy bárki csinálhatja,nem szeretnék kontár lenni!:-)
Valamint erre a célra csak speckó kövek alkalmasak vagy pl. a Swarovski kristályok is jók?
Aki valamelyikkel foglalkozik az segítsen!!!!
Köszike!!!!