Füldugulás (beszélgetés)
Szia!
Nekem a fülcsepp és a kőrózsa vált be. A kőrózsát megmosod, és a füledbe csöpögteted a levét. Több napig kell csinálni, de nekem helyrehozta. Legutóbb a sima fülcsepp is jó volt rá.
A fülgyertyát nem próbáltam, de állítólag az is jó rá.
Páromnak is el volt dugulva a füle, de olyan szinten, hogy az egyikre nem is halott. Rohanás a gyógyszertárba, és vettem amit Te is írtál. Semmit, mder semmit nem használt.
Mikor elmentünk dokihoz, monfták hogy pár csepp olajat csepegtessen bele. Akkor kezdett jobb lenni. Úgyhogy inkább az olajra szavazok. Mi sima étolajat csepegtettünk.
Fülészet - fülmosás :)
A férjem fél évente jár, mert hallójárat szűkülete van, és nem tud a fülzsír magától ürülni, mint másnál, csak ott pang.
Fültisztítóval meg csak a kifolyt fülzsírt érdemes finoman kitörölgetni, a hallójáratba nyúlni szigorúan tilos, mert csak a dobhártyádra tömködöd ami benne van.
Sziasztok:
Nekem a pezsgő fülcsepp használt. Patikában lehet kapni.
Szia!
Próbálj meg paraffin olajat cseppenteni bele, 2-3 cseppet, aztán dugaszold be vattával. Maradj így ameddig tudsz. Nekem segített.
Egyébként is jó ha egy -egy csepp paraffint csöppent az ember, mert könnyebben tisztul a fül magától, és a paraffin nem lotyog ott a fülben, hanem szépen, lassan felszívódik.
Ha semmi nem segít, akkor fülészeten fájdalom mentesen kimossák.
Ha meg vagy fázva, beteg vagy, felső légúti bajod van, attól is lehet füldugulás.
Képben vagyok, mert most esett át az egész família ilyenen!
Szia!
Én nagyon sokat szenvedek ezzel.Mindig mikor fültisztító pálcával megtisztítom,rá 1-2 nappal már nagyon fáj,rögtön eldugul és nekem semmi nem volt jó,csak az orvos.
Aki átmossa, mert állítólag az emberek nem tudnak rendesen fület tisztítani, és a dobhártyára nyomják a pálcával a fülzsírt és ettől bedugul,begyullad.
További ajánlott fórumok:
- Állandó füldugulás/fülzúgás. Mit lehet tenni?
- A füldugulás meddig tarthat?
- Fülzúgás, füldugulás, szédülés volt valakinek? Kaptam gyógyszert, de nem használt.
- Barotraumára tud valaki gyors segélyt?(repülés közbeni tartós füldugulás, fájdalom)
- Okozhat folyamatos füldugulást ha túl sok koffein kerül a szervezetbe?
- 6 éves kisfiam füldugulásra panaszkodik. Nem fájlalja. Házilag javasolnátok valamilyen gyógymódot?