A füldugulás meddig tarthat? (tudásbázis)
Jogos. De többször voltam fülészeten vele.
Ma voltam kontrollon, egy szteroidos orrprayt kaptam. Ami jobban lelohasztja a nyálkahártyát. Valószínű valami vírus, ami nehezen jön helyre. :(
Ezt a sós gőzölést még nem hallottam. Kamillával szoktunk hasonlót. De most kipróbálom.
Köszönök minden ötletet!
infralámpázd és türelem
ez hosszadalmas is lehet
sós gőzölés is jó lehet, két nagy marék sima só (a legolcsóbb) kb. 3 liter vízbe, felforralod, 5-6 percre föléhajolsz és az orrodon belélegzel, szádon ki
nem kell törülkző se a fejedre, a lényeg, hogy egyenesen az orrlyukadba szálljon be a gőz, egyenesen ülj fölötte, ne az arcod melegítsd
a fülmosás a hallójártot pucolja ki, Neked meg valószínűleg a középfülben (tehát a dobhártya mögött) van felgyűlve valami és a fülkürtöd nem szellőzik
erre csak az orrspray vagy csepp a megoldás, az tudja a fülkürt nyálkahártyáját megnyugtatni és akkor tud majd szellőzni a középfüled.
Amíg a fülkürt nem szellőzik, addig be lesz dugulva a füled, mert be van húzódva a dobhártyád
A fülmosáson már túl vagyok. Sajnos nem volt segítség a füldugulásomra. :( Antibiotikumot is kaptam, meg fülcseppet.
A héten megyek kontrollra. Kíváncsi leszek mit mondanak. :/
Ok, köszi!
Kipróbálom. Valamicskét alakult már, de még mindig elég süket vagyok és nagyon kellemetlen.
Nem tudom meddig szokott tartani, ahogy olvasom Tőletek, elhúzódó dolog.
Neked meddig tartott?
Valószínű, hogy az orrot a füllel összekötő fülkürt van eldugulva.
Orrcseppet használj, majd amikor bent van, fogd be az orrod, és csinálj úgy, mintha ki akarnád fújni a levegőt. Így a fülkürtbe is jut az orrcseppből.
Az jó jel, ha reccsen, szakadozik a váladék.
Nekem is fülkürt hurutom volt pár éve, fülészeten ezt a fenti módszert ajánlották, és bevált.
Szia!
Én decemberben jártam így,nekem majdnem egy hónapig volt bedugulva,majd egy-egy orrfújásnál reccsent egyet,akkor valamennyivel jobb lett,majd végül teljesen kidugult.Összességében kellett 1,5 hónap mire kidugult,meg teljesen rendbe jött.Türelem :) esetleg valamilyen fülcseppet felírathatnál,hátha gyorsítaná a folyamatot.
Köszönöm, hogy válaszoltál. Kipróbálom ezt az oldalra fordítós orrcseppentést.
A hagyma levével mit kell csinálni?
További ajánlott fórumok:
- 46 éves férfi és 63 éves nő szerelmi kapcsolat? Meddig tarthat?
- Állandó füldugulás/fülzúgás. Mit lehet tenni?
- Fülzúgás, füldugulás, szédülés volt valakinek? Kaptam gyógyszert, de nem használt.
- Barotraumára tud valaki gyors segélyt?(repülés közbeni tartós füldugulás, fájdalom)
- Okozhat folyamatos füldugulást ha túl sok koffein kerül a szervezetbe?
- 6 éves kisfiam füldugulásra panaszkodik. Nem fájlalja. Házilag javasolnátok valamilyen gyógymódot?