Nekem évek óta a szervezetem jelez kis apró rángásokkal, hogy magnézium-hiányom van. Ilyenkor veszek egy doboz Magne B6-ot és kb 1 hónap alatt elfogyasztom. Sosem jutott eszembe, hogy függőséget okozhatna.
Én is szedtem a terhességem elején az émelygésre, de nekem nagyon jó dokim volt, biztos mondta volna, hogyha rá lehetne kapni, de ez tényleg más, mint egy nyugtató
sőt terhességem alatt is szedtem, terhes vitamint, c vitamint, kálciumot, meg vas tablettát, és szerintem kimondottan jót tett a kicsinek is és nekem is. Ha a fejem fájt, vagy kimerültnek éreztem magam... bevettem és jót tett.
Ez a feszültség oldás, nem olyan, mint pl. egy nyugtató. Ha normális szinten jut az ember B6 vitaminhoz, akkor normálisan működik. Ha keveset, akkor az idegek nem teljesítenek 100%-on, és feszültebb, lobbanékonyabb lesz.
A B6 vitamin szedésével visszaáll az ember az normális szintre.
Ez ugyan olyan, hogy ha kevés C vitamint eszünk, akkor könnyen vérezni fog az ínyunk. Ha pótoljul a hiányt, akkor a panasz megszűnik. Annyi a különbség, hogy a pl. C vitamin hiány az ínyvérzésben, a B6 vitamin meg az idegek rendellenes működésében okoz előbb tünetet.
A táplálékkiegészítőkön szokott olyan felirat lenni, hogy "a vegyes táplálkozást nem helyettesíti". De ha az alany nem táplálkozik kielégítően, akkor jobb, ha így beviszi. Legideálisabb, ha a táplálékkal juttatjuk a szervezetbe, de ha mégsem - kizárva a túladagolást - káros, függőséget okozó nem lehet.
én éhes lettem tőle, ellenben más hatást nem éreztem(((
illetve hazudok...a szedés vége után kb 1 héttel után 10szer olyan fáradt voltam, mint mielőtt abba hagytam((( szóval a mesterséges pótlás abba hagyása ezzel is járhat((