Magne B6-tól lett valakinek rosszabb a terhes tünete? (tudásbázis)
sziasztok?
nos a magneb6-tól csak jobb volt a közérzetem.én még szülés után is használtam,sőt.van,hogy még most is.nekem nagyon sokat segített.
a gyomorsavra 1et ajánlhatok,nekem bevált.:)langyos tejbe darált mandulát.a legjobb.de van h elég volt a langyos tej is.hozzáteszem,nekem nagyon égett a gyomrom,és a torkom is.volt h a sírás kapott el,vagy rosszabb esetbe,ki is hánytam.de ez a módszer bevált
Kerüld a fűszeres és nehéz ételeket, a túl savas gyümölcsöket. Az csak rásegít. Szorítok, hogy a reflux ne jöjjön elő, ennél már csak az vacakab.:-(
Sajnos tapasztaltam.:-( Ez sajnos túlélő időszak, a szülés után helyreáll a szervezet.
Azért a dokidnak szólj, bizti tud ő is valami okosat.
Köszi, ezt is kipróbálom!
Tegnap vettem Rennie-t, hát egy szem után semmi jobbat nem éreztem.
Ezt taltam neked:
Terhességben gyakori, mivel a termelődő sárgatest-hormon elernyeszti a gyomor és a nyelőcső közötti záróizmot. A nyelőcső alsó részén enyhe gyulladás alakul ki, amit a savas gyomortartalom tovább irritál, és ez okozza az égő érzést.
Később a megnövekedett méh elmozdítja eredeti helyzetéből a gyomrot, és alulról nyomást is gyakorol rá. A terhelés a rekeszizmot is kimozdítja, ezáltal nő a nyílás, ahol a nyelőcső áthatol a rekeszizmon. Mindez tovább könnyíti a savas tartalom visszafolyását. A terhesség vége felé, amikor már az alsó bordákra is nyomás nehezedik, különösen súlyos lehet a gyomorégés.
Homeopátia: Iris versicolor 9 CH, napi 2x5 golyócska. Étkezés előtt kb. 20 perccel szopogassuk el a nyelv alatt. Amíg homeopátiás szert alkalmazunk, ne használjunk mentolos készítményeket.
Gyógynövények: gyógyszertárban kaphatók gyomortea-keverékek, melyek jó hatással lehetnek a gyomorsavtúltengésre, gyomorégésre. Hatásos háziszer lehet a frissen préselt burgonyalé: pucoljunk meg 1-2 nagyobb burgonyát, reszeljük le, majd préseljük ki a levét, és frissen igyuk meg. Naponta kétszer, étkezés előtt kb. 15 perccel igyunk 0,5 dl-t. A savanyú káposzta leve ugyanilyen jó hatású, ebből is naponta kétszer-háromszor, étkezés előtt fogyasszunk.
Én szedtem, de sajnos nem csillapította.
Alapvetően mi a prblémád? A hányinger? Azon csak egyféleképp tudsz hatásosan változtatni, ha rengeteg vizet iszol. Ugyanis a terhesség során a hányinger azért alakul ki, mert a szervezeted vizet "kíván". Próbáld ki, szerintem megéri, mert nincs mellékhatása :)
Nekem semmi mellékhatása nem volt, csak javította a hasfájásomat.
Azért ajánlotta az orvosom, mert eleinte hányingerem volt, azt elmulasztotta. Utána pedig az izmok húzodtak és azért fájt a hasam, de megszüntette. Én viszont semmi más vitamint nem szedtem. Zöldséget, gyümölcsöt ettem akkor többet.
Szerintem kérdezz rá orvosnál mi mást szedhetnél, mert én is imerek olyat akinek a Magne B6 nem segített.
Én úgy tudom a Mg segíti a B6 felszívódását. De lehet fordítva van??
Kérdezd meg a dokid! Milyen terhes tüneted van?
Szia!
Elvileg csökkentenie kéne a hányingert a B6-tól, és a keményedések ellen is azt ajánlják! NEkem használt!
További ajánlott fórumok:
- Milyen tüneteid voltak, amikor már terhes voltál-de te még nem tudtál róla?
- A fogantatástól számított hány nap múlva jelentkeznek a terhességi korai tünetek, és mik azok, amik legelsőnek jelentkezhetnek?
- Hány hetesen lehet érezni az első tüneteket a terhességnél?
- Van rá esély hogy az alábbi tüneteim terhességre utalnak?
- Mensi előtt 5 nappal lehetnek terhességi tünetek?
- Ha a második terhességem nehezebb volt, akkor a harmadiknál rosszabbra számítsak?