Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Francia csokitorta* recept

Francia csokitorta* recept

A Francia csokitorta* hozzávalói:
280 g legalább 65%-os étcsokoládé
280 g vaj
130 g porcukor
1 rúd vanília kikapart magja
1 evőkanál liszt
5 tojás
Tejszínhab


A Francia csokitorta* elkészítési módja:
A tortaforma aljára sütőpapírt teszel, majd így fogatod rá a karimát. A kilógó részeket levághatod. Az egész tortaforma alját fele magasságig alufóliába csomagolod úgy, hogy ne folyhasson bele a víz. Egy edényben 2 ujjnyi vizet melegítesz, erre teszel egy olyan keverőtálat, vagy edényt, ami pontosan illeszkedik az alsó lábasra, és az alja nem ér a forró vízbe. A vízgőz felett felolvasztod a csokit, vajat és a porcukrot, majd belekevered a vaníliamagvakat. Egy másik tálban felvered az 5 egész tojást. Nem lesz belőle hab, hiszen nem választod szét őket. Ehhez kevered az olvasztott csokit, majd a lisztet. A masszát öntsd a tortaformába. A formát tedd egy tepsibe, és abba önts 2 ujjnyi forró vizet. Így mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percre. Amikor kiveszed, még nyersnek fog tűnni, semmi pánik! Vedd ki a tepsiből, óvatosan tedd hidegre. Három óra múlva szelhető, ehető, és mennyei tortád van! Ha tejszínhabbal díszíted, akkor lehetőleg ne flakonosat használj…. Vegyél habtejszínt, verd fel, cukrozd, így egészséges, és finom édességet kapsz.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A francia csokitorta* elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook