Sonkás pórés csirkemell recept
A Sonkás pórés csirkemell hozzávalói:3 csirkemell
1 póréhagyma
5 dl tejföl
15 dkg gépsonka
25-30 dkg sajt
1 dl sűrű főzőtejszín
só, tb, fokhagyma, grillfűszer ízlés szerint
olaj, vaj
A Sonkás pórés csirkemell elkészítési módja:
A húst szeletekre vágjuk, kicsit megütögetjük (nem klopfoljuk vékonyra), fűszerezzük, kevés olaj vaj keverékén elősütjük. A felkarikázott hagymát, a kockázott sonkát, a reszelt sajt felét, a tejföllel és a tejszínnel jól elkeverjük. Ízesítjük. A hússzeleteket hőálló tálba tesszük, ráhalmozzuk a hagymás sonkás tejfölt, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, rácsepegtetjük a sütéskor visszamaradt (vélhetőleg pár csepp) olaj vaj keveréket, és sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2014. nov. 7. 10:48
A sonkás pórés csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.