Francia almatorta recept
60 perc
A Francia almatorta hozzávalói:
Tészta:
7,5 dkg puha vaj vagy margarin
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 egész tojás
15 dkg liszt
2 kávéskanál sütőpor
Massza:
3 dl tejföl
2 egész tojás
5 dkg cukor
1 vaníliás cukor
A Francia almatorta elkészítési módja:
A kapcsos tortaformát kikenem, kilisztezem és kanállal elosztom benne a tésztát. Hámozott almaszeleteket nyomkodok bele enyhén a tésztába (3-4 alma). 180-200 C fokos sütőben 15 percig sütöm, majd ráöntöm a masszát. Kb. még 15-20 percre visszateszem a sütőbe, hogy enyhén piros legyen a teteje. Akkor jó, ha már nem folyik.
Rém egyszerű sütemény, és ami nagyon fontos hamar elkészül.Könnyű édesség.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: h.editke, 2006. dec. 3. 13:42
A francia almatorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.