Fontos kérdés ultrahanggal kapcsolatban! (beszélgetés)
Szuper még olcsóbb is mint itthon
majd számolj be
Na, megoldódott, kiverekedtem egy UH-t egy magánorvosnál, jövő hétre, és átszámítva csak 6000 Ft-ba kerül. :)))
(Remélem, nem valami 30 éves szovjet gépe van. :))
Hát nem tudom azért nem mindegy szerintem hogy mikor derül ki ha nem él a baba vagy méhen kívül van.
Írtatok méhen kívüli tüneteket ha már vérzik,fáj fetreng nagy baj az jelezheti hogy szét ment a petevezeték stb.stb.bele is lehet halni.
Lelkileg sem mindegy hogy 3hónapon keresztül hisz az ember tök boldog azt jó pofára esik.
Nekem 9hetesen mondták hogy nem él a baba...ezt is elég volt...műtét.
Azóta van egy fiam és napokban születik a kislányom.
Szerintem is jó ötlet ha aggódsz hogy bemész a vérzést ne is mond hátha megnéznek.Mond azt hogy terhes vagy és fáj a hasad,néha görcsölsz.Biztos megnéznek.
Ha nyugodt,türelmes vagy akkor meg várj.
Nem tudom, hogy ismered-e pritta-t. Ő Svédországban szült már két gyerkőcöt.
Ráadásul egészségügyben dolgozik.
Keresd meg! :)
Szia!
Vannak olyan dokik, akik az első 12 hétben nem is annyira javasolják a repülést, úgyhogy kitartás és várj még egy kicsit! Tudom, ez így a 22-es csapdája, de jobb a biztonság! Ha méhen kívüli lenne annak tényleg lennének durva tünetei (pl vérzés, erős alhasi fájdalom, derékfájdalom, végbélfájdalom, ájulás - megnyugtatásképpen nézz utána a neten, ott részletesebben írnak róla), ne aggódj! Vigyázz magadra!
Van egy pilóta barátnőm, és neki azt javasolták, hogy az első három, és az utolsó három hónapban ne repüljön. Nincs semmi baj, a 12.uh mindenhol kötelező.
A legtöbb országban ez az 1. Uh. Minden jót kívánok nektek! :)
Szia!
En is kulfooldon elek, tavaly juniusban szuletett meg a kisfiam, es itt is hasonlo volt a helyzet mint nalatok. Tudod mit csinaltam? Elmentem surgossegire mikor kb 5-6 hetes voltam, mondvan, hogy verezgetek. Ez mondjuk igaz is volt. Egybol behivtak, megneztek uh-val, megvizsgaltak! Biztos nalatok is van olyan korhaz, ahol nagyon odafigyelnek a kismamakra, gyerekekre, en direkt egy ilyenbe mentem, aztan vegul ott is szultem, pedig nem oda tartoztam, de az volt a legszimpatikusabb. Hidd el nem fognak hazakuldeni, megmondod hogy faj a hasad, verezgetsz es tuti megneznek uh-val!! :)
Most mondjam azt,hogy fogyatékosokkal dolgozom...?
Elképesztő, hihetetlen itt a genetikai és egyébb sérülések száma. Tény,hogy itt világelsők a szociális gondozásban, de soha az életben nem szeretnék ettől függetlenül sérült gyereket, borzasztó az élete a legtöbb sérült embernek.
Ha a 12.hétig nem ajánlanak fel UH-t, Down-szűrést és minden létező ilyet, húzok haza, mint a vadliba.
Egyszer olvastam egy Svéd tanulmányt arról, hogy ott azért nem szűrik annyira alaposan a genetikai betegségeket terhesség alatt, mert a társadalom és az intézményrendszer fel van készülve a sérült, beteg gyermekek ellátására is.
Ezen én kiakadtam...
Nálunk azért rengeteg vizsgálat, UH, vérvétel van és még így sem sikerül 100 %-osan a betegségek kiszűrése.
Én tesztekre, UH-ra inkább hazajönnék...
Ja,akkor jó :))))
Hát nem tudom. Lehet,hogy várok még akkor, ha azt mondjátok, lennének jelei, ha nem lenne minden rendben. Lehet,hogy az lesz,hogy kivárom a június 5-öt, és ha akkor nem adnak azonnal időpontot vizsgálatra, akkor felülök az első gépre és haza.
Nem, Skandináviában élek, de ugyanaz a cucc. :)))
Asszem talán a 12.héten már itt is van, a védőnős dolog után.
Lehet érezni,ha valami gond van? úgy értem, ha pl csak úgy felszívódik a magzat, akkor pl abszolút semmi jele, nem?
Szerintem ezért teljesen felesleges haza repűlnöd. Nagyon sokan terhesek külföldön és ők se jönnek haza. A leírtakból arra következtetek, hogy Angliában élsz. Szeritem nem lesz gond. Mindig azt mondják, hogy nálunk meg a másik véglet van, agyba főbe vizsgálnak. De a Te döntésed, ha úgy megnyugsz és meg is engedhetek magadnak, hogy csak ezért hazarepülj, akkor tedd meg.
Egyébként a barátnőm a második babáját várja Angliában és minden oké. Talán jóval kevesebbet is idegeskedik mint az itteni kismamák!
Az UH igazán a 12. héten fontos, akkor viszont nagyon!
Akkor van az első genetikai UH és ezzel együtt az első vérvétel is.
Addig ha panaszmentes vagy (kizárva ezzel a méhen kívülit) itt is csak külön kérésre csinálnak.
Ezen most még nagy valószínűség szerint szívhangot sem hallanál, csak kicsit később.
Én a helyedben a 11. hét környékén azért hazajönnék egy UH-ra, integrált tesztre...
Sziasztok!
Kérdésem lenne.
32 éves vagyok, és mint kiderült, hathetes terhes.
Külföldön élek, és itt az a protokoll,hogy az ember bejelentkezik egy védőnőhöz (nem orvoshoz!) aki kb. 8-9 héttel a teherbeesés után elbeszélget az emberrel a továbbiakról, és semmiféle vizsgálatot nem csinálnak legalább a 3.-4. hónapig. Ez számomra teljesen nonszensz, én eddig úgy tudtam, a 6.-7. héten szoktak UH-t csinálni,hogy van-e szívhang, nincs-e méhen kívül, stb. Itt meg még a 2. hónap betöltése után is csak beszélgetni akarnak velem.
utánanéztem: még magánúton is lehetetlen június közepe előtt UH-vizsgálatot kapni.
Most az a dilemmám,hogy hazarepüljek-e, vállalva a kockázatot és megcsináltassam egy nagyon jó orvossal a vizsgálatot jövő héten, vagy várjam ki az itteniek által elégnek ítélt időt, és bízzak a jószerencsében. sosem voltam még terhes, és ilyeneken semmi kedvem idegeskedni. Egyszerűen nem tudom , mit tegyek. Ötletek?
További ajánlott fórumok:
- Egy topic, ahol segítünk egymásnak öltözködéssel, sminkkel kapcsolatos kérdésekben.
- Lakberendező vagyok. Szívesen válaszolok bármilyen, a témával kapcsolatos kérdésre
- Állásinterjúval kapcsolatos kérdések, tapasztalatok
- Pánikrohammal kapcsolatos kérdések...
- Válaszolnátok pár kérdésemre a cukorbetegséggel kapcsolatban?
- Arc alapozásával kapcsolatos kérdésben tudnátok tanácsot adni?