Folyamatosan hízok. Kevesebbet üritek, mint amennyit eszem. Hashajtáson kívül mi a megoldás? Van más is így ezzel? (tudásbázis)
Szerintem, de ezt majd a naplómban kifejtem bővebben, az első és legfontosabb dolog, hogy az ember agyban tudja, hogy mit akar. Tényleg arra kell ráhangolódnia, hogy akkor én ezt most megcsinálom és nem azt kell várnia, hogy 2 hét alatt lefogyjon, hanem muszáj elfogadnia, hogy ehhez idő kell, sok idő.
Én reggelire a helyedben megpróbálnék gyümölcsöt enni. Tízóraira esetleg valami tönköly búzás péksütit / kenyeret (a sima fehérlisztesnél sokkal jobb, de egy csomó állítólag tönkölybúzás cuccba kevernek fehérlisztet is, résen kell lenni). Ebédre szerintem egy könnyű leves az teljesen jó megoldás csak utána mondjuk salátát ennék esetleg valami sovány felvágottal. Vacsorára meg gyümölccsel összekevernék valami zsírszegény joghurotot. Nassnak meg kockázz fel zöldségeket, esetleg pár szem kesudiót (sótlant) meg ilyesmiket. Próbáld meg azt betartani, hogy 6 után nem eszel, sokat segít és csak az első pár nap alatt nehéz megállni, de össze kell szorítani a fogadat és kész :-D
és én is sétálnék a helyedben eleinte, 30-40 percet, de akkor az legyen a fejedben, hogy ezt most a mozgás miatt teszed, azért, hogy jobban érezd magad. aztán esetleg jógáznék vagy pilateseznék, azok nem nagy intenzitásuak, nem hiszem, hogy megterhelnének, de ha nem is fogy rögtön tőlük az ember, akkor is egyre hajlékonyabb lesz, ami szerintem nagyon sokat számít.
Az a lényeg, hogy sose add fel, ha már eldöntöttél valamit, mert ennyivel mindenki tartozik szerintem magának, hogy megpróbálja elérni a hmmm nem tudom olyan szépen 2megfogalmazni, angolul úgy mondják, hogy "be the best version of yourself", szóval, hogy a lehető legjobb változatod legyél. (hozd ki magadból azt, ami önmagadhoz képest a legjobb).
És bocsánat, hogy ennyit szövegelek itt a hülyeségemről :-o
Szia !
Jól értem ? A pajzsmirigy gyógyszertől változik a koleszterin szinted ? Nekem sajna magas a koleszterinem, gyógyszert is kellene rá szednem. Ez a folyamatos hízás kb évi 2-3 kiló pluszt jelent. (régóta :() A pajzsmirigyműködést többször nézték, rendben van. Szerintem a háziorvos is arra gyanakodott a folyamatos gyarapodásomat látván :(
Hogy eszel amúgy? Letudnád irni egy-egy napi menüdet?
Mennnyi folyadékot iszol???
Azt hiszem megpróbálom ezeket a természetes rost anyagokat és a hasonlókat amiket ajánlottatok, szépen sorban.
Köszönöm a segitségetekt, és jó éjszakát mindenkinek !
Nem tudom, hogy pontosan hogy kell kiszámolni, de függ az életkortólm, magasságtól és a súlytól, valamint a végzett aktivitástól.
Neked fokozottan óvatosnak kell lenned a sporttal, ezért beszélj dokivel és nem ártana egy személyi edzőtől segítséget kérni a pontos terhelés miatt. Ha nem változtatsz, ez csak rosszabb lesz később.
Ezekkel a paraméterekkel pláne vigyázz nagyon, hogy milyen diétákkal próbálkozol.
Fél évente nézik a pajzsmirigyemet (labor) mert a szívgyógyszerem oda is hathat, szerencsére rendben van.
Mit jelent az, hogy a pulzus zsirégető tartományban dolgozzon ?
Szerintem pont ezt nem szabad nekem. 180- as pulzussal vitt el a mentő, (pontosabban stabilizálták 140-re vénásan) csodálták, hogy eszméletemnél vagyok. Nemrég volt holter, ami 24 órán át figyelte a szivet eredmény: átlagos hétköznap átlagos körülmények között átlag 69 volt a pulzusom. Ez nagyon jó, de mégis gyogyit váltottak, mert 49 és 130 között ingadozott.
Akkor iszkiri az orvoshoz. Ha ennyire nem reagál a szervezeted semmire, akkor generálra van szükség :D. Pajzsmirígy???
A napi bevásárlás és ügyintézés azért nem egyenlő azzal, hogy a pulzus zsírégető tartományban dolgozzon legalább egy órát...........:p
Azt a kazit nem ismerem, de a Ducitornát igen, az unokatesómnak vettem, hátha meghozza a kedvét a mozgáshoz. De maximum annyi, hogy időnként leporolja.
Ne viccelj. Nem lehetsz annyi idős, hogy ne akarnád jobban érezni magad :)
Nem olyan nagy dolog ám a fogyás. Komolyan. Én is voltam 80 kiló. Akkor fogytam le, amikor abbahagytam az ilyen-olyan bogyókat és hülyébbnél hülyébb kúrákat.
Ez persze akkor igaz, ha az ember egészséges. Kinek gyorsabban, kinek lassabban, de az biztos, hogy a szervezet reagál a változtatásokra.
Ne add fel!!!!!
Ja, és a hashajtókat hagyd abba. Hosszú távon több kárt okoznak, mint hasznot. A lányok elmondták a tutit. Joghurt zabkorpával és annyi ásványvíz, amennyi csak beléd fér. Egy hét, és rendbe jön a menetrend :))
Kezd egy jó adag savanyú káposztával, aztán jöhet a joghurt. És ne fogyókúrázz, annak mindig az lesz a vége, hogy visszajön és még ajándékba legalább a harminc százaléka.
Mozgás megy?
Legalább egy fél óra séta naponta? Ha 100 kiló feletti vagy esetleg Norbi duci tréningje, az nem ugrálós, de zsírégető.
További ajánlott fórumok:
- Mindent, csak kevesebbet diéta
- Hogyan egyek kevesebbet, ha állandóan éhesnek érzem magam?
- Fogyás, ahol nem az idővel, hanem a türelmetlenséggel állunk hadban...Nyárra már mutasson valamennyivel kevesebbet a mérleg
- Vajon többen születtek Budapesten vagy kevesebben, mint amennyien jelenleg ott laknak?
- Eladható-e egy ház kevesebbért, mint a tartozás összege?
- Mennyivel viszel haza kevesebbet az új adózással?