Fogyás, ahol nem az idővel, hanem a türelmetlenséggel állunk hadban...Nyárra már mutasson valamennyivel kevesebbet a mérleg (beszélgetős fórum)
Edzés után én is muszáj hogy egyek... Általában hús zöldséggel, ritkán előfordul más is, sajnos nem mindig teljesíthető ez a menü :-)
Egyébként pedig igyekszem nem olyan nagyon későn enni, általában 7 és 8 között, ahogy az időm megengedi. Nyilván kilengések előfordulnak, de természetesen igyekszem a minimumra csökkenteni a bűnözések számát :-)
Nekem az a tapasztalatom ezzel az esti nem evéssel, hogy általában baromi éhes leszek 8-9 környékén. És előfordulhat, hogy van annyi önuralmam, hogy ne egyek, de aludni nem tudok az éhségtől...
Szerintem erre is az érvényes, hogy van akinek beválik és van akinek nem. Aki tudja, csinálja, de nekem nem megy, az biztos. A munkahelyemen délben van ebédszünet, azt pedig nem tudom csinálni, hogy ne egyek miután hazaérek, vagy lehet hogy kb éjfél magasságában beugranék a hűtőbe és ott tölteném az éjszakát :-)
Ő épp otthon volt a kislányával, úgyhogy le tudott volna. Meg azért egy munkahelyen is szokott lenni ebédszünet vagy akármi. Persze azt is elhiszem, hogy nem min álommeló, és rosszabb a helyzet ilyen téren.
A hat után nem evést sem preferálják már. Aki éjfélig is fent van, az kb. az ebédjétől ne egyen éjfélig, ne vacsorázzon, vagy mi?
Mondjuk én most voltam tornán, és nem vagyok éhes, inkább szomjas, akkor nem fogom erőltetni, ha kibírom az estét így, de ha korogna a gyomrom, biztos nem fognám vissza magam. Aki pedig csokis kekszet nassol, annak tuti korogna a gyomra, no, nálam sonka és túró volt uzsonnára, így rendben vagyok.
Mar aki le tud ulni megenni:)
En itt tettem. Egesznap alignettem vmit evekig, ezert hiztam meg. A fogyomnal viszont napirendet alakitottam kibes bizony felalltam,sot meg most is,es otthagytam a p.csaba a fonokomet mondvan h nekem most kell ennem,bocs
Ez igaz, de nem mindegy, hogy egész nap csak ch-át eszel, vagy egészségesen étkezel. A magyar konyhának az a baja, hogy egyfolytában szénhidrátot eszünk ha nem vigyázunk. Fent vagyok egy fb-s főzős csoportban, minden nap valami sütit sütnek, aztán meg sopánkodnak, hogy híznak.
Én se akarok áttérni valami drága étrendre, meg se engedhetném magamnak, de igyekszek egészségesebb alapanyagokat használni, mint pl. teljes kiőrlésű liszt, köles, barna rizs (én a fehéret kifejezetten szeretem), több zöldséget.
Én nem bírnám ki evés nélkül az estét.
Ha nem eszem, akkor egy idő után rámtör a farkas éhség...ideges vagyok olyankor, szédelgek, stb.
Olvastam a naplóját, úgyhogy tudom, mit csinált. Nem volt kb. egy konkrét, normális étkezése sem. Jött-ment, bekapkodott,csipegetett egész nap.
Szerintem ez nem táplálkozás. Meg lehet azt az ételt tisztelni azzal, hogy leteszed az asztalra, leülsz mellé, és szépen, lassan, jóízűen elfogyasztod. És az, hogy négy után nem eszik, az kész butaság. Lefogyott, gratulálok, de egyáltalán nem tartom egészségesnek vagy követendőnek, az egész egy káosz. Ettől függetlenül szimpatikus mint ember.
Sziasztok!
Szerintem is simán lehet a hagyományos ételekkel súlyt tartani (én is így tartottam korábban a súlyom), de a mennyiség fontos.
Ha az egyik nap elengedi magát az ember, akkor utána érdemes kompenzálni 1-2 napig (vagyis könnyebb ételeket enni - pld. leves, főzelék).
Mondjuk nálam most már más a helyzet, egészségügyi okból kellene kiiktatnom néhány étel félét. Sajnos a pótlás többe kerül (pld. lisztnél), úgy hogy egyenlőre csak részben tudom megvalósítani.
Én mindig magam sütöm a nasikat.
Olcsóbb és abból készítem amiből akarom.
Amikor visszatértem a hagyományos ételekhez (és nasikhoz!!), 3-4 hét múlva elkezdtem hízni, mégpedig elég gyorsan.
Most nézem, hogy mennyit és mit eszem és nem hízok. :-)
Szerintem is csak meg kell találni a helyes mértéket. Mert valószínűleg azért következett be az elhízás, mert valami nem volt OK. Ha megvan az álomsúly, és a kívánt eredmény, gondolom sokan fellélegeznek és úgy gondolják hogy most már megérdemlik a hatalmas csokitortát... És a kilók ezzel visszajönnek...
Szerintem egy rendesebb, hosszabb, amolyan életmódváltós diéta után már nem esik annyira nehezére az embernek betartania a mértékeket.
További ajánlott fórumok:
- Mindent, csak kevesebbet diéta
- Hogyan egyek kevesebbet, ha állandóan éhesnek érzem magam?
- Vajon többen születtek Budapesten vagy kevesebben, mint amennyien jelenleg ott laknak?
- Eladható-e egy ház kevesebbért, mint a tartozás összege?
- Az esti altatásba már beleőrülök, estére türelmetlenebb...
- Kezdődik, munkanélküli vagyok, leendő anyós türelmetlen..