Eladható-e egy ház kevesebbért, mint a tartozás összege? (beszélgetés)
Kezébe akarja kapni? Nem hiszem, hogy lenne olyan hülye vevő, aki egy hitellel terhelt ingatlant kézbe fizetne ki.
Ha terhelt az ingatlan, akkor mindig a banknak utalunk és ha a tartozás és a vételár között van különbség, akkor azt az eladónak.
Én is hagynám ezt a házat. Nem érdemes belebonyolódni...
Miért ne adhatná el kevesebbért? Egy a lényeg, hogy a fennmaradó tartozását is fizesse meg a banknak, mert ugye a bank nem fogja azt mondani, hogy ja csak ennyiért sikerült eladni? Semmi baj, akkor elengedjük a többit.
Tehát, ha megveszed, akkor a bank mondja meg mennyi a tartozás, az eladó fizesse ki a különbözetet, te pedig a vételárat.
Vigyázni kell az ilyen ügyletekkel, mert ha az eladó még sem fizeti ki, akkor a te házadon marad a jelzálog és így a te házadat viszi bank, ha ő nem fizet, és miért is fizetne, ha egyszer átkerült a nevedre a ház?
Biztos van más eladó ház is, ennek érzékeny búcsút intenék..
Még egy megjegyzés, a válás után rendezni kell a viszonyokat, és szerintem a volt férjnek is alá kell írni a papírokat, ha a ház két néven van, azaz házasság alatt szerzett vagyon.
:))
hogy betojnának páran:)))))
Olyan nincs,h.az eladó a fennmaradó részre fizeti tovább a törlesztőt,hisz a te tulajdonod lenne az ingatlan,a banknak nem lenne fedezete.
Ha tartozások vannak a hitelen kívül és ha te is hitelt szeretnél felvenni,addig egyik bank se ad hitelt,míg azok ki nincsenek tisztázva,sőt ha élő árverés is látszik a tul.lapon akkor meg egyik bank se fog rá hitelt adni.
Az eladónak egy másik ingatlanra kellene felvenni a különbséget,persze ha árverés és mi egyebek vannak,akkor már meglehet,h.BAR-os is és akkor kilőve neki.
Nézd nem feltétlenül rosszindulatúak egyébként, vannak egyszerűen tudatlan, egyszerű emberek, akik a saját szerződésüket sem értik...
HA elzárkóznak attól, hogy tulajlapot mutassanak, vagy hogy közösen befáradjatok a bankba a lehetőségekről tárgyalni, akkor viszont általában baj van. Akkor valószínűleg nem tisztán játszanak.
Vesd fel a lehetőséget, kérj időpontot, ha elzárkóznak, ints búcsút.
Ezaz ezaz imádom a dicséretet :)))
De tényleg ingatlanügyben valami elképesztő sumákok vannak. Szerintem jobb, ha naggggyon óvatos az ember.
mert te okos vagy butter :))))
nálunk is voltak cifra dolgok,mikor vettük a "házat"!Mindenki hazudott,a végén kiderült egyik sem volt az igazi tulaj,stb...nem részletezném,de lefogytunk :))
Mondd meg az asszonynak, hogy el akarsz menni a bankba a szerződés egy példányával és a szerződő féllel személyesen, akinek a nevén van a szerződés, slussz.
És én egy tulajdoni lapot is látni akarnék, nehogy te legyél a 15., akinek épp eladják a házat. :)
További ajánlott fórumok:
- Mindent, csak kevesebbet diéta
- Hogyan egyek kevesebbet, ha állandóan éhesnek érzem magam?
- Fogyás, ahol nem az idővel, hanem a türelmetlenséggel állunk hadban...Nyárra már mutasson valamennyivel kevesebbet a mérleg
- Vajon többen születtek Budapesten vagy kevesebben, mint amennyien jelenleg ott laknak?
- Mennyivel viszel haza kevesebbet az új adózással?
- Adótartozás esetén milyen összeget emelhet le a NAV a folyószámláról?