Fogzásnál fájhat úgy a babának, hogy nagyon-nagyon sír, és alig lehet megnyugtatni? (tudásbázis)
Igen,az én fiam pl. éjszaka teljesen változó időpontokban felsikít.Pár napja már du.-i alvásnál is előfordult,de szerencsére cicin még vissza lehetett altatni(én inkább mellre teszem amíg az is elég,csak végső esetben nyúlok a lidokainos dentinoxhoz).
A ringatás,nagyobbaknál a játékkal való elterelés idejére enyhül,de ha megint rátör újrakezdődik a sírás :(
sziasztok,
olyan lehet hogy sikítva-visítva sír a baba fogzás miatt és van, hogy sikerül pár percre megnyugtatni, aztán folytatódik? :S jöhet a fájdalom hullámokban?
Sziasztok, nekem már másfél éves elmúlt a fiam. Igazából minden gyógyszertárban kapható készítmény csak átmeneti megoldás és persze nem tömhetjük vele egész nap a gyereket. Mi dentinox-ot használtunk.
Meg amivel még tudtam neki segíteni az a hűthető rágóka,a kifli és babapiskóta (lehet kapni a tes....-ban ami kerek és nem annyira kemény, hogy sértse a pici ínyét, ha jól emlékszem o betűvel kezdődik a neve).
Én dentinox gélt használtam, meg hűthető rágókat, és nekünk használt.
Enni sem igazán evett, de a pufit sezrette, mert azt úgy forgatta, ahogy a kis ínyének is jó volt, és legalább evett is valamit.
Az éjszaka volt rosszabb, amikor csak belehasított, és akkor sokat sírt is.
De a gél enyhített rajta.
Sajna minden baba más és ezt anyukának kell kitapasztalni, hogy mi használ csak rossz látni, hogy szenvednek :(
Úgy tudom van homeos golyócskában is fogzásra valami.A nevét ne kérdezzétek.
Sziasztok!
Én éjszakára szoktam adni egy fél kúpot germ...c-t és nyugodtabban alszik.
Nálunk is hasonló a helyzet 6 hónaposak leszünk és 2 hónapos kora óta nyálzik,töm mindent a szájba tipikus fogzási tünetek,de most már annyira szenved szegénykém ,hogy napközben 20perceket alszik max és sírva ébred a keze rögtön a szájába és egész nap sír szint.
sajnos a dentinox és társai mint ahogy rá is van írva csak pár percig mulasztják el a fájdalmat:-(
Nálunk is most pár napja több és hígabba széklete de még csak kicsit duzzadt az ínye így ez még hetek szenvedése.
Igen, de az nem ugyanaz.
Nálunk is volt. Nemhogy alig lehetett megnyugtatni, hanem sehogy sem lehetett megnyugtatni anno.
És, a hasa fájt. Bár én felhívtam az orvost, vagy a védőnőt, amikor kételkedtem.
Persze,tudom :)
Csak hátha egy-két anyukánál is előfordult hasonló.
Voltunk dokinéninél a hasmenés elején,azt mondta lehet a fogzástól,most már nincs hasmenés és már nem 8 pelus van egy nap,hanem csak 2.
De nem tudom,néha olyan érzésem van,hogy megkönnyebbül egy-két puki után...amúgy nappal nem nyűgös.
Fogzik a Fiam,10 hónapos,alul van már 2 foga,de akkor nem volt ilyen fájdalmas az esti elalvás plusz az éjszaka.
Igazából nem tudom eldönteni,hogy a foga fájhat vagy a hasa fájt tegnap. Most vagyunk túl egy hasmenés szerű időszakon is,ami 4 napig tartott,de elvileg ez is lehet fogzástól.
További ajánlott fórumok:
- Depizős fórum, avagy más problémái megnyugtatnak...
- One step terhességi teszt... reggelre, nagyon-nagyon halvány csíkos lett, lehet hogy mégis van baba?
- 4 hónapos manókám mostanában minden nap egy-egy időszakban sírva fakad és nem tudom megnyugtatni. Mit lehet tenni?
- 2, 5 éves lányom pár hete minden éjjel kb 2 oránként felébred és ordit dobálja magát, még megnyugtatni sem tudom mert ellök, mi lehet vele?
- Mivel tudom kezelni 2 éves kisfiam fenekét, ha fogzásnál kimarta a hasmenés?
- Fogzásnál 4 hónapos babának napi szinten hány alkalom a normális hasmenés?