Mivel tudom kezelni 2 éves kisfiam fenekét, ha fogzásnál kimarta a hasmenés? (tudásbázis kérdés)
Köszönöm! A sudocrem nem segített,de a shea vaj 2 nap alatt tökéletesen helyrehozta. Mostmár a foga is kint van, nem fáj,nem szenved:-)!
A shea vajat pedig megtartjuk éjszakai popsikrémnek,mert nagyon bejött!
A shea vaj csodát tett! Reggelre már annyira szép volt a popsija a picinek,h azt el sem hittem! A reggeli zuhanyozásnál pedig már nem volt olyan érzékeny sem, simán hagyta,h megmossam,bekenjem! Nagyon-nagyon köszönöm a tippet,egy életre hálás leszek!
El nem tudom mondani,milyen jó látni,h nem szenved járás vagy ülés közben! Most is a homokozóban játszik (van rajta pelus), és nyoma sincs a fájdalomnak!
:-D
Most úgy néz ki,h a shea vaj jó rá! Eddig háromszor kentem be,és jobb a helyzet! Az esti fürcsi után betadint is raktam rá,hagytam rászáradni,és csak 1 órával később kamilláztam és arra kentem a shea vajat!
Remélem,hamar helyre jön!
Köszi az érdeklődést:-)!
Na,a hashajtó hatásáról nem tudtam,de akkor nem itatom vele,mert jó lenne,ha végre elmúlna a hasmenése! Nagyon köszönöm!
A doki a törölgetésre azt mondta,mehet,utána shea vaj. Igaz,neki nem mondtam,h inni is azt kap:-(!
a kamillával mértékkel és óvatosan!
szárít és enyhén hashajtó hatású!
Ez kimaradt,bocsi!
Ha itthon,vagy rokonoknál vagyunk,ez alap volt már újszülött kórtól: a sajátomat is megmosom. :-)
Köszönöm a válaszokat!
Mindenre egyben reagálnék:
A sudocrem nálunk a popsikenőcs,vékonyan kenve,úgy,ahogy azt kell,és mégis...
Nincs a gyereken pelenka(most semmi sincs a fenekén),csak alváshoz, vagy,ha megyünk valahova,és szól,ahogy termel valamit,mégis kimarta neki :-(!
Vettem már shea vajat,a néni azt mondta, nedves bőrre kenjem,azután a dokinéni is ezt javasolta,és a napi 2 betadinos kezelést.
Tegnap egész nap (úgy 30-45 percenként) kamillával kezeltem,mára picit jobb!
Amúgy kamilla teát is itatok vele,nem tudom,ezen segít-e,de megissza,és ártani biztos nem árt!
A körömvirág krém narancssárgára hajazó színű,az összetevőket viszont már nem tudom megnézni,mert a dobozán volt (és nem igazán krémes az állaga).
Nagyon köszönöm a segítséget!!!!!!:-)
vagy a pelenkátlankodás :)
vagy átmenetileg textilre (gyapjú külsővel) váltani.
amúgy fogzáskor simán tud olyan lenni a kaka, hogy 5 perc alatt is kimarja a bőrt :/
Szerintem meg a gyakori pelenka csere...az elsődleges megoldás....Nyilván, ha volt ideje kicsípni a gyerek fenekét a kakinak, akkor nem 5 percig volt a gyereken a piszkos pelus...
De a legfontosabb ilyenkor, szárazon tartani és hámosító krémet használni..sudocrem, neogranormon, sima boraxos-popsikenőcs...de szökták javasolni a rózsamézzel való kenegetést is...
Sudocrem.
Viszont! Kevesen tudják, hogy kell használni. A lényeg annyi, h nagyon pici kell belőle és addig kell kenni, dörzsölgetni, ameddig el nem tűnik teljesen a krém... Így képez réteget a baba popsiján!
Nekünk nagyon bevált, csak ezt használtuk és használjuk a mai napig is, ha szükség van rá, pedig már 4 éves! :)
A körömvirágkrém hidegen fehéres inkább, és ha felmelegszik, sárga.
Anyukám éveken át készítette házilag, tudom.
További ajánlott fórumok:
- 19 hónapos kisfiamnak hasmenése van már harmadik napja, voltunk ovosnál, diétázunk, hidrasecet kap, mit tehetünk még?
- Kisfiam a köhögéstől öklendezik és hány. A hányás hasmenés után most ebben szenved. Most 2, 5 éves, segítsetek, mit tegyek?
- Öt hónapos kisfiamnak hasmenése van. Tudnátok tanácsot adni?
- Kisfiam 2 éves lesz márciusban. Nektek is a gyermeketek elkapta ezt a hasmenéses vírust?
- Mivel állítsam meg két éves kisfiam hasmenését?
- Fogzásnál 4 hónapos babának napi szinten hány alkalom a normális hasmenés?