Kisfiam a köhögéstől öklendezik és hány. A hányás hasmenés után most ebben szenved. Most 2, 5 éves, segítsetek, mit tegyek? (tudásbázis kérdés)
Állítólag a jó idő okozza ezt a változást.
A fül-orr-gégész azt mondta, hogy sajnos ez van, csak a jó idő segít, mármint az enyhe :). Elmeséltem anyukámnak, hogy micsoda bolondsággal etett az orvos, mire ő is helyeselt. Állitólag amikor én ovis voltam, ugyanez volt. Beteg gyerek, gyógyszerek semmit sem érnek... egy idős doktorbácsi ment be az ovinkba és mesélte el az óvónőknek, hogy nem fertőz a dolog, de nem tud már mit adni, ez van meg kell várni a jó időt. Ne zavarják haza a gyerekeket, mert nem tud velük mit kezdeni... és tényleg mindenki hirtelen meggyógyult a jó idő megérkeztével... ez 35 éve volt :)
Sziasztok!
Tanulságos volt ez a fórum. Hasonló cipőben járok a kisfiammal, de gyakorlatilag minden itt leírt javaslaton túl vagyunk.
Kisfiam még nincs 2 éves fekvéskor nagyon köhög, köhögő rohamai vannak, amik sokszor hányásba, de minimum öklendezésbe torkollik. Eleinte hurutos a köhögése, ami a roham végére száraz, mélyről jövő köhögéssé fajul. Öklendezés, hányás a vége. Az orra ha folyik, akkor porszívózzuk sterimar spray előtte. Nappal köptetőt és hörgőtágítót (Spiropent)kap, éjjelre köhögéscsillagpítót és kúpot. Köptetőnek sokmindent kapott már, szinte a teljes palettát. Ultrahangos hideg párásító működik egész éjjel, kinderluuf-al bekenve lefekvés előtt, feje megemelve. Láza, hasmenése nincs. Gyakorlatilag nincs több ötletem. Ez az állapot nálunk már közel 2 hónapja tart, a háziorvos nem csinál sokat. Legutóbb felírt antibiontikumot, mert épp folyt az orra és ráfogta a köhögést arra, hogy hátrafolyik neki a cucc. Lassan kimerülünk családilag. Tegnap éjjel is mindent kihányt, amit sikerült megennie. Nektek hogyan oldódott meg a probléma? Hova vigyem, mert a háziorvos, csak szétteszi a kezét. Ma még egy utolsó próbát teszek, elviszem, de aztán... Kérlek osszátok meg velem mi lett a ti problémátok megoldása. Köszönöm!
Szia! Manóm öklendezve köhögött kb. 1 hónapja. Az orvosunk(aki homeopata) ajánlotta az Ipeca homeopátiás golyócskát. Nekünk segített! Utánanéztem a google keresőben és van egy oldal, ahol a köhögés minden fajtájára találni hom.orvosságot, részletesen van leírva a tünet, könnyen be lehet azonosítani így a baba betegségét és a gyógyuláshoz szükséges gyógyszert.
Általános tanács erre az esetre, hogy orrszívóval távolítsd el a váladékot előtte tengervizes orrspray, utána orrcsepp, köptetőt ébredés után add (pl.Stodal) lefekvés előtt kb. 2 órával már nem szabad, hisz a hatása akkora jön ki, mire szegény baba aludna, lefekvés előtt köhögéscsillapítót kell kapnia. Jobbulást a Picinek!
Nekem is nagyon köhögős, hányós a nagyfiam, szerencsére 1-2 nap után javul magától az erős köhögés. Ha nagyon durva, akkor én Sedotussin kúpot adok neki, az hat. 2 éves kortól lehet adni, de vényköteles.
A köhögésre a hársfa tea, a hársméz és az erdei fenyő olaja jó. Egy kis ibrikbe pici víz, pár csepp illóolaj, és éjszakára a radiátorra teszed. Mellé egy nedves törölközőt, hogy párás legyen a levegő. Ezen kívül próbáld rávenni, hogy hason aludjon, hogy ne hátrafelé csorogjon a váladék. Kitartás, gyorsan javul magától is. Ilyen erős köhögésnél köptetőt én nem szoktam adni, mert az is ingerli.
Ha hurutos a hányás, arra a kamilla a legjobb. Már ha meg tudjuk itatni a kicsivel, nekem mindig bevált, még akkor is, ha kiskanalanként adagoltam.
A lándzsás utifűszirup oldja ugyan a hurutot, de a gyomor faláról is, és ha köhög a kicsi, akkor azt a feloldott nyákos-hurutot hányja ki szegény.
Alaposan meg kellene nézni amit kihány.
Jobbulást a kis illetékesnek :)
Igazából nem nagyon tudok segíteni, mert ez gyerekfüggő, hogy kinek mi szokott segíteni. Az előző hozzászólásomból láthatod, hogy mi is sokféle gyógyszert kipróbáltunk mire abbamaradt a köhögése.
Amiket írtál, az mi jó szerintem! Ja, és párásíts a szobájában!
Jobbulást nektek is!
Mi is így jártunk pár hete. Az én kisfiam is annyira köhögött, hogy meghányatta. A colát mi is próbáltuk, nekünk bevált. Persze nem szabad sokat.
Én is a párásítást javaslom és persze a köhögés elleni gyógyszert, amit a doki javasolt.
Mi is kaptunk köhögésre és hányásra is kúpot.
Egyébként mi köhögésre sok féle gyógyszert próbáltunk, mert egyszerűen semmi nem akart használni. Először Rhinathiol, majd a Sinecod, utána Erigon szirup, végül Prospan szirup.
Jobbulást kívánok!
én hársfateát sok sok mézzel itattam a fiaimmal
mikor nagyon köhögtek
Igen, hideg kóla kortyonként.
A lándzsás útifűsziruppal vigyázz, a lányom 2 és fél évesen kapott, és kiütéses lett tőle. A oktor nénik szerint az egyik legallergénebb gyógynövény.SEm előtte, sem azóta nem volt semmire sem allergiás /most 6 éves/
Párásíts be a szobát amennyire csak tudod. Jobbulást!
Ezt a kólás dolgot nem próbáltam.
Akkor azért köhög, mert csurog le a váladék az orrából!
Ilyenkor azt csinálom, hogy megemelem a párnáját, bekapcsolom a párásítót, van sókristály mécsesünk (a lámpa jobb, de ezt sikerült beszerezni). Bekenem a hátát Baby luuf krémmel a délutáni és az esti alváshoz. Orrszívás nagyon sűrűn, Sterimárral spriccelni és orrcsepp.
Köptetőt napközben kap + Calcimusc 3xfél ampullával. Ez 2-3 nap alatt kihozza a náthából!
Jó az a kúp is!
Anno jártunk ebben a cipőben, de elmúlt nála.:))
További ajánlott fórumok:
- 19 hónapos kisfiamnak hasmenése van már harmadik napja, voltunk ovosnál, diétázunk, hidrasecet kap, mit tehetünk még?
- Mivel tudom kezelni 2 éves kisfiam fenekét, ha fogzásnál kimarta a hasmenés?
- Öt hónapos kisfiamnak hasmenése van. Tudnátok tanácsot adni?
- Kisfiam 2 éves lesz márciusban. Nektek is a gyermeketek elkapta ezt a hasmenéses vírust?
- 8 hós kisfiamnak a korának megfelelő bébiételeket szűrőn is átnyomkodom, mert öklendezik a daraboktól. Más is így van vele
- Mivel állítsam meg két éves kisfiam hasmenését?