Finom kiviszelet recept
A Finom kiviszelet hozzávalói:A tésztához:
10 dkg margarin
10 dkg cukor
2 evőkanál kakaó
4 tojás
7 dkg liszt
fél csomag sütőpor
A krémhez:
450 g tejföl
2,5 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
3 ek porcukor
1 citrom leve
A tetejére:
4-5 db kivi
2 cs színtelen tortazselé
4 ek kristálycukor
5 dl víz
A Finom kiviszelet elkészítési módja:
A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a négy tojás sárgáját és tovább keverjük. Hozzáadjuk a lisztet a sütőport, a kakaóport, és végül a tojás habbá vert fehérjét. Óvatosan összekeverjük, majd egy 20×30-as sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. A habtejszínt kemény habbá verjük, a porcukrot a tejföllel és citrom levével elkeverjük, majd hozzáadjuk a habtejszínt. Az elkészült krémet a kihűlt tésztára kenjük, melyre ráhelyezzük a kivi szeleteket. A tortazselét a cukorral és a vízzel felforraljuk, majd amikor langyos óvatosan a kivi szeletekre kanalazzuk. Egy órára a hűtőbe tesszük!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. jan. 12. 06:36
A finom kiviszelet elkészítési módja és hozzávalói.