Finom almatorta recept
80 perc
3095 kcal
135 gramm
390 gramm
125g puha vaj vagy margarin
125g cukor
1 tasak vanillincukor
1 csipet só
fél citrom reszelt héja
3 tojás
200g búzaliszt
2 csapot tk sütőpor
1-2 ek tej
750g alma
2 ek baracklekvár
1 ek víz
A Finom almatorta elkészítési módja:
1. A tésztához a vajat a cukrokkal jól kikeverjük. Citromhéjat, sót hozzáadjuk, azzal is keverjük. 2. A tojásokat egyenként belekeverjük. A lisztet a sütőporral hozzáadjuk, majd a tejet apránként hozzákeverjük (csak annyi tej kell, hogy a tészta a kanálról leszakadjon). A masszát egy 26cm átmérőjű, kikent tortaformába töltjük. 3. Meghámozzuk az almákat, félbe vagy negyedekbe vágjuk, magházat eltávolítjuk, a cikkeket hosszában többször bevágjuk és koszorúformában a tésztára tesszük, a formát a sütőbe tesszük. 4. A lekvárt a vízzel keverés közben kissé kifőzzük. Sütés után a süteményt megkenjük, rácson hagyjuk kihűlni.
Elkészítési idő: 30 perc
Sütési idő: 40-50 perc
Sütési hőfok: 180 előmelegítve, légkeverésesnél 160 előmelegítés nélkül, 2-3-as fokozat
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: vvicus, 2010. jún. 7. 15:59
A finom almatorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.