Figyelmeztetés! (beszélgetés)
Ezt nagyon hasznos tudni.:D
Köszönöm!!!
Ezt jó tudni:DD
Az én esetemben elküldte a számot, nem volt titkos. Tehát a legtöbben lúzerek:D
És ha rejtett, akkor nem lehet semmit tenni?
Vagy akkor is van rá mód, hogy kiderüljön ki az?
Sziasztok!
Ez a történet sajna már nagyon nem új... 2004-2005 körül kezdtem az egyik mobilszolgáltatónál, már akkor is majdnem minden héten volt valaki, aki erről panaszkodott... És biztosan van még, aki bedől ennek, mert nem hagyták abba...
Sziasztok! Mobil szolgáltatónál dolgozom, és tényleg marha régóta fennáll ez a visszaélés! Amit viszont fontos tudni, hogy ha nincs név vagy szám, akkor is telefonálni kell az ügyfélszolgálatra, mi megtesszük a feljelentést, nem egy ügy van belőle a bíróságon, úgyhogy senki nem marad büntetlen! Ezért ha szerencsére nem dőltök be a csalónak, akkor is jó lenne ha jeleznétek! Nem kell más csak a számod, amin hívtak, az időpont és már meg is van a mocsok!
De a legegyszerűbben úgy lehet ezeket kiszűrni, hogy ahova nem jelentkezel játékosként ott esélyed sincs!
Van ilyen is!
Párom mamájának (79 éves) is van mobilja :-))! Idén tavasszal valaki feltöltötte neki 3.500 Ft-tal , de nem jelentkezett senki sem! Így lebeszélte!
Aha!
Csak azt nem tudom, hogy elküldte-e a számát, ha rejtett szám volt, nem tud mit tenni! Sajnos vele még nem tudtam beszélni,mert dolgozik, tesómék mondták nekem is! De szerintem rejtett volt.
Szia!
Ha legközelebb hívja anyukádat írja fel a telefonszámot és kérjen egy nevet. Majd tegye le. Aztán írjon a T-mobilnak egy panaszos levelet az adatokkal. Ők feljelentik az illetőt és nyomozás indulhat az ügyben,hogy a sok károsult jusson valamire.
Fontos lenne!!!!
Igen! Egyet értek veletek! Anyu nem hitte el, de nem tudta máshogyan lerázni másodszor, minthogy azt mondta feltölti, nem hitte volna, hogy ezek után még történni fog valami!
De most gondold el, hogy milyen sok ember bedől ennek! Más trükkökkel is átverik a szegény embereket! Két éve nyáron történt, hogy a mamám lépcsőházába felmentek állrendőrök. Bekopogtak egy idős nénihez azzal a szöveggel, hogy a nyugdíja amit előző nap kapott hamis bankjegyekből áll. Adja nekik oda és a postás már délután hozza is a valódi pénzt. Hát a nénike odaadta........
Szia, sajnos sok ilyen csel van, amit az emberek be is vesznek, fõleg a kisebbek. Olyant is szoktak csinálni, hogy kapsz egy sms-t amiben azt írja, hogy ingyen telefonálhatsz nem tudom mennyi ideig, ha felhívsz egy számot ami aktiválja. Olyant is hallottam, hogy (ugyancsak sms) megadnak egy számlaszámot, web-oldal címmel meg minden, és arra kérnek utalj át pénzt beteg gyereknek stb. Nagyon kell figyelni, hogy mi a csalás és mi nem...a naívabb emberek mind beveszik sajnos.
Aranyos vagy, hogy szóltál/figyelmeztettél minket :)
A mai nap anyukámat felhívta egy férfi, hogy a T-mobile-tól telefonál és azt mondta neki, hogy ha 30 percen belül feltölti 20.000 Ft-tal a telefonját automatikusan nyer 3,5 m forintot. Anyu persze letette! A faszi rá egy-két órára ismét hívta, anyu hogy már lerázza azt mondta, hogy elmegy feltölti, de persze nem ment. Három óra múlva a férfi megint hívta: ordibált vele, hogy azonnal menjen el és töltse fel a kártyáját, és hogy hogyan képzeli, hogy nem ment el reggel óta! Anyu teljesen bepánikolt, megijedt és letette! Azóta talán nem hívta,mert dolgozik és ha hívta volna sem tudta volna felvenni!
Persze tudták, hogy ez kamu, de apukám mégis felhívta az ügyfélszolgálatot és ők is megerősítették, hogy ez csalás, amely már hónapok óta megy Magyarországon! A pénz egy bankszámlaszámra folyik be nem a kártyára! Vigyázzatok! Ne dőljetek be!!!!
Én a nyár folyamán olvastam valahol egy ilyen hírt, hogy felhívnak ezzel a szöveggel és a pénz meg az ő számlájukra megy, több száz embert húztak már csávába! Szerintem magyarázkodás nélkül le kell tenni a telefont és ha újra hív nem szabad felvenni!!!!!
További ajánlott fórumok:
- Ez figyelmeztetés lenne? Vagy rendszerhiba?
- Szaktanári figyelmeztetés adható felszerelés hiánya miatt?
- Írásbeli figyelmeztetés jogkövetkezményei
- A gépem semmi előzetes figyelmeztetés nélkül kikapcsol - ötlet? Megoldás?
- A termék mérete kisebb figyelmeztetés
- Nokia 6303i mobilomon eddig a mail-t tudtam használni. Most figyelmeztet, hogy lejár a hozzáférésem, mi lehet a gond?