Írásbeli figyelmeztetés jogkövetkezményei (beszélgetős fórum)
Atyaég, a céget nem, de a terültet elárulod, hogy mérik patikamérlegen a teljesítményedet? :/.
Hogy lehet %-ban, ügyfél elégedettség, vagy el kell adnod valamit?
2012. 01-ben 89 volt
2012. 02-ben 69 volt
2012. 03-ban 72 volt
2012. 04-ben 66 volt
2012. 05-ben 72 volt
2012. 06-ban 66 volt az eredményem.
itt is 80 % volt az elvárás.
ezért nem kaptam írásbelit, pedig itt is nem értem el a 80-at.
köszönöm. az írásbelit azért kaptam, mert az eredményem nem érte el a 80%ot. új, szigorúbb értékelést vezettek be. ezt 07. 30 ától küldték el, hogy 08.01-től megváltozik a rendszer. ami régen nem volt súlyos hiba most az lett. nekem nyolc súlyos hibám lett, ebből 5 olyan, ami csak most lett az. 1 óra megbeszélés volt a változásról, és átküldték írásban. régen ha valami változott 1 hónap teszt idő volt a megszokásához.
31% lett az agusztus, és a szeptember pedig 70%. a hibám augusztusi volt, és most kaptam érte írásbelit.
Ezzel azt támasztottad alá, amit én is írtam.
Szóval szedd magad össze, mert rossz teljesítményre hivatkozással kirakhatnak, sőt mondhatják, hogy olyan jó fejek voltunk, hogy figyelmeztettük már korábban a kolleginát, de mégsem csipkedte magát, így kénytelenek vagyunk tőle megválni
Hátrányos jogkövetkezmény nem állapítható meg olyan kötelezettségszegés miatt, amelyet a
munkáltató a munkaviszony megszüntetésének indokaként is megjelöl. Ha tehát egy adott
kötelezettségszegés miatt (pl. a munkavállaló egy napot igazolatlanul hiányzott) a
munkavállalóval szemben hátrányos jogkövetkezményt szabtak ki, ugyanazért a
kötelezettségszegésért nem lehet azonnali hatályú felmondással is élni. Ha viszont hetekkel
később a munkavállaló ugyanazt a kötelezettségszegést elköveti (újabb napot marad távol
igazolatlanul), a munkáltató erre hivatkozva megszüntetheti a munkaviszonyt, és akár az
előző kötelezettségszegést is felhozhatja a kötelezettségszegés súlyának alátámasztásául.
és ezt.
A figyelmeztetés (akár szóbeli, akár írásbeli) jelzés a munkavállaló felé, hogy a munkáltató nem elégedett a munkavégzéssel. Az írásbeli figyelmeztetésnek az a kiemelt jogi jelentősége, hogy újabb, hasonló kötelezettségszegés esetén a munkáltató a munkaviszonyt akár meg is szüntetheti. Ha azonban a munkáltató már írásbeli figyelmeztetésben részesítette a munkavállalót, ugyanarra a kötelezettségszegésre hivatkozással munkaviszonyát már nem szüntetheti meg. Írásbeli figyelmeztetés ellen a munkavállaló bírósághoz fordulhat a figyelmeztetés jogellenességének megállapítása miatt.
Ezt találtam.
(4) Hátrányos jogkövetkezmény pl.írásbeli
nem állapítható meg olyan kötelezettségszegés miatt,
amelyet a munkáltató a munkaviszony megszüntetésének indokaként is megjelöl.
azt írtad hátrányos jogkövetkezmény szóbeli
írásbeli, és pénzbírság igaz?
További ajánlott fórumok:
- Ez figyelmeztetés lenne? Vagy rendszerhiba?
- Szaktanári figyelmeztetés adható felszerelés hiánya miatt?
- A gépem semmi előzetes figyelmeztetés nélkül kikapcsol - ötlet? Megoldás?
- A termék mérete kisebb figyelmeztetés
- Nokia 6303i mobilomon eddig a mail-t tudtam használni. Most figyelmeztet, hogy lejár a hozzáférésem, mi lehet a gond?
- Facebook figyelmeztetés, ez valódi lehet?