Facebook figyelmeztetés, ez valódi lehet? (tudásbázis)
Nem kattintok 😉
Igazad van, ez lenne a minimum a FB részéről!
Ne kattintgass!
Töröld és ennyi.
A szomorú az az egészben, hogy az FB-nek hiába ír bárki, választ nem adnak. Pedig annyit elvárna az ember tőlük, hogy azt mondják, nem mi küldjük.
Én nem látom, hogy a jelszavadat kérik, de ettől függetlenül kamu! Ez kb. olyan, mint egy bank, ők sem kérik a jelszavadat, hiszek tudják és anélkül is elérik a fiókodat.
A fiamnak szokott ilyen jönni, de tőle kérik, hogy fizesse ki a hirdetései miatti költségeket. Persze, nincs hirdetése...
Valahogy megtudta nézni, hogy milyen nevekkel csatlakoznak a csalók, és kb. 30 külföldi név volt felsorolva.
Többször írt FB-nek, de semmit nem reagáltak, így azóta törli az ilyen üzeneteket...
Nem, semmit sem írtam be.
Azért először pánikoltam, de tudom, hogy ilyenkor le kell higgadni és tájékozódni.
Köszönöm nektek mégegyszer! Napközben másokkal is beszéltem erről. Ahogy lejjebb javasolta valaki, megváltoztattam a jelszavam a face-n is meg a levelezőmben is. Mára elég is volt ennyi ijedtség 😃
Én ugyan vagyok fészes.
De azt javaslom a jelszavadat nagyon gyorsan változtasd meg.
Tudod, kis- és nagybetű, szám, írásjel.
De ezt gondolom a fész is javasolja.
Sőt a karakterek számát is.
Figyelj mindenre ami gyanús lehet.
Váratlan helyről e-mail, sms.
A Google-ben nézd meg a küldőt.
Nagy valószínűség szerint ott lesz már.
És óvatosságra int.
Legjobb megoldás a letiltás.
Köszönöm szépen Hoxa!
A linkben nem a facebook saját linkje szerepel, hanem valami tinyurl.com
Úúú, tényleg! Ezt nem is néztem :)
Ezért is gyanús, hogy mi a frásznak kell nekik a jelszavam?
Akkor szerintetek hagyjam figyelmen kívül és kész? Mintha nem is kaptam volna?
Sziasztok! A face-n van egy oldalam saját vállalkozásomról. Ma reggel ezt az üzenetet kaptam:
Tisztelt Rendszergazda oldal!
Úgy tűnik, hogy valaki bejelentette az oldaladat visszaélések és magánszemélynek vagy vállalkozásnak való kijelentés miatt. Ennek megakadályozása érdekében igazolnunk kell személyazonosságát.
Közösségi alapelveink segítenek megőrizni a Facebook biztonságát.
Ne feledje, hogy 24 órája van ezen lépések végrehajtására, hogy megakadályozza fiókja végleges letiltását.
Üdvözlettel,
Meta Community Standards Team.
--------
Egy linken keresztül kérik a nevem és a jelszavam.
Ez szerintetek valós? Tényleg adjam meg a nevem és a jelszavam? Vagy csak adathalász? Nem tudom, mit tegyek.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet rájönni ki van a kisfiam Facebookján a nevében?
- A facebook nem jön be, egyik böngészőmről sem. Hibát ír ki. Mi lehet a baj?
- Hogyan lehet kilépni a facebookról?
- Hogyan lehet megnézni Facebook-on, hogy ki nézte meg az adatlapomat?
- Nem enged be a Facebook. Mi lehet a baj?
- Nokia 6303i mobilomon eddig a mail-t tudtam használni. Most figyelmeztet, hogy lejár a hozzáférésem, mi lehet a gond?