Felvételi 2013 változások (beszélgetés)
Szerintem ez annyit jelent, hogy minimum 200 pontod kell, hogy legyen, különben nem vesznek fel sehova, ez az a minimális pontszám, amit egy főiskola/egyetem megjelölhet ponthatárként egy adott szakra.:)
A 200 pontba beszámítható az a plusz pont (ahogy ő írja, többletpont) amit emelt szintűvel szerzel, de egyéb pluszok nem. (Pl. nem számít bele, amit szociális hátrányos helyzetre adnak.) Tehát, a tanulmányi eredményeidre adható összes pontod el kell érje a 200-at.
Én is idén jelentkeztem, utána néztem, idén még nem kötelező az emelt szintű, legalábbis nem minden szakra. (Pl. orvosin kötelező az emelt szintű biosz.) De ajánlom az eduline.hu-t, itt folyamatosan nyomon követheted a legfrissebb híreket.
Nem.
Ez a mondat arról szól, hogy az emelt szintű érettségiért kapott többletpontokkal együtt kell meglennie a min. 200 pontnak.
Nem kötelező!!!
Vannak olyan szakok ahol kötelezővé tették de az külön fel van tüntetve.
Ez a mondat pedig arról szól h az emelt szintű érettségiért járó többlet pont nélkül meg kell lennie a 200 pontnak.
Nem minden szakra kötelező az emelt szintű érettségi,amelyik szakhoz szükséges azt külön jelzik.
A mondat azt jelenti, hogy a többletpontok közül az emelt szintű érettségiért kapott plusz pontok (ha vannak) beleszámítanak a minimum 200 pont összeszedésébe. Az ezen kívül járó többletpontok (pl. okj) csak akkor járnak, ha azok nélkül is megvan a legalább 200 pont.
Akinek pedig nem jön össze a min. 200 pont, azt nem veszik fel sehová.
Felsőoktatási szakképzésre szerintem sehol nem kérnek emelt szintű érettségit.
Van egy mondat,amit nem tudok értelmezni, és emiatt kezdtem el gondolkodni,hogy mégiscsak kötelező az emelt szintű:
2012.12.31
Felsőoktatási szakképzésre csak az a jelentkező vehető fel, akinek az emelt szintű érettségiért járó többletpontokkal együtt, de a más jogcímen adható többletpontok nélkül számított a 200 pontot és – értelemszerűen – az adott képzésen az intézmények által megadott kapacitásszám és a jelentkezők számának függvényében várhatóan 2013. július 24-én megállapítandó ponthatárt.
Sziasztok!
Sajnos elvesztem a felvételihez köthető változásokról szóló információk tengerében.
Jól tudom azt,hogy, aki most jelentkezett 2013. márciusáig főiskolára,egyetemre annak kötelező egy emelt szintű érettségivel rendelkeznie?
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Olvastátok, hogy az új tervezett munkatörvénykönyv szerint akár terhességi tesztet is lehet kérni a nőktől felvételi idején?
- Középiskolai felvételi 2013
- Felvételi és jelentkezés 2013