Középiskolai felvételi 2013 (beszélgetés)
Sziasztok!
Javaslom, hogy miközben itt fórumoztok, olvassátok el a 2011-es ugyanilyen támájú topikot! Nagyon sok info van benne sulikról, pontszámokról, tapasztalatokról a felvételivel kapcsolatban, meg linkek különféle statisztikákhoz.
Ott három évnyi anyag van, mert a 2011-ben, 2012-ben és az idén tavasszal felvételizett gyerekek szülei is oda jártak megbeszélni a dolgokat.
Sok sikert az iskolaválasztáshoz és a vizsgákhoz! :-)
A 150 pontból gondolom,hogy erős lehet..miért nincs egy korrekt összefoglaló bekerülési pontokkal,12 év végi nyelvvizsga aránnyal?Túl nagy kérés.
Ma este szülői.
Nem lehet olyan rossz suli (sőt!),ha ilyen sok híres sportolónak megfelelt :) Ha 150 pont kell,akkor nem is gyenge.
(húh,dezsávü érzésem lett) :)
A honlapról másoltam:
A budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium a VI. kerületben, az Andrássy és a Podmaniczky utakra merőleges Munkácsy Mihály utcában található (26-os szám).
Én csak annyit tudok, hogy régen is jónak számított.
Az merre van egyébként?
Szia!
A fiam is ilyen területen szeretne majd tovább tanulni, így pár hónapja utána érdeklődtem az informatikus kollégáimnál:
ha bárki jó munkahelyet szeretne informatikusként, gimi után egyetemre vagy főiskolára kell mennie (lehetőleg a jobbat választva) és min. 2 nyelv közép szintű tudása szükséges. Ha megelégszik a alacsonyabb-közepes fizuval (mivel 200-600 között mozog a bruttó), akkor nem kell annyira ráfeküldni és egy alacsonyabb végzettség is elég.
De még mennyire, hogy gondolkodom! Már tavaly elkezdtem...
Én szakközépiskolát szeretnék a fiamnak, erre rá kellett jönnöm, hogy gyakorlatilag azok is gimnáziumok már, ugyanúgy egy érettségivel végez. Régen egy szakközépiskola szakmát és érettségit is adott. Most a szakmához még éveket tanulhat pluszban, vagy megy továbbtanulni főiskolára.
Olyan szakközépiskolát kerestem, ahol színvonalasan tanítanak informatikát (Budapest, vagy Fejér megye). Nem sok sikerrel.
Akkor átadom a staféta botot másnak, én csak az északi részen tudok jókat.
Ha bárkinek kell. Berzsenyi XIII.ker és Babits IV.ker
Gimit keresünk,nem versenyistállót,felső kategória alja,v. közepes teteje.
A Kölcseyről pl. semmit se tudunk,csak annyit,hogy 150 pont volt a bekerülési határ.
Kispesti vagyok,így a belváros,ill. a dél-pesti régiót keresném.
Lányom 4,6-4,7 tanuló.
Egyáltalán merre laktok?
Praktikus, ha nem kell a fél várost átutaznia a lányodnak.
Tudom,hogy korai,de talán,lesz,aki már ezen gondolkozik,iskolák,ill. felsőbb évfolyamosok tapasztalatait gyüjtögeti.
Tavaly nézegettem,statisztika(normális) nincsen,mindenhol csak az első 10-20.
Nem a Fazekasba szeretném küldeni a lányomat,de nem is a legrosszabb gimibe.
Hogyan választjátok ki a sulit?