Félig üres vagy félig tele pohár? (beszélgetés)
pontosan. ezek az emberek nem is kérnek segítseget, mert te ezt úgysem tudod megoldani...
Mondják ezt ők, akik ugye azt hiszik h neked soha nem voltak rossz élményeid az életben.
Ezek, igen, sírnak, de tulajdonképpen élvezik a szenvedést... és nem is tudnak e nélkül élni.:D...
MERT ha te azt mondod neki hogy lehetne ezt másképp is akkor a válasz :-ÁHH EZT TE NEM ÉRTED.
én mindig megmondom az ilyen embereknek hogy nem leszek a szemetesed, ha akarod változtatunk rajta segítek, ha nem akkor ennyi. NEM ÉRDEKEL A TÉMA.
Rám rendkívül rossz hatással van pár ember. Mivel a munkámból adódóan sokakkal találkozom, nagyjából immúnis vagyok a "sírató" klub tagjaira.Segítem ahogy tudom aki a saját kezébe próbálja venni az életét.Megőrülök attól a típustól aki panaszkodik, próbálsz neki valamit mondani. Mit tegyen mit csináljon, vagy csak vele ötletelsz.Na a kifogáskezelés zsenijei ezek a számomra nincs megoldás emberek.Tételesen képes felsorolni, mit miért NEM KÉPES MEGOLDANI VÉGIG VINNI. Határozottan tudja hogy a te életedben nem volt hullámvölgy haláleset betegség... semminyomorúságos gond vagy baj. Igaz nem kérdez rá mert nem érdekli hogy oldottad meg a gondjaid.Ha példát említesz, akkor az ő baja kétszerese legalább.Na velük nem tudok mit kezdeni, de annyira nem hogy gyomorgörcsöt kapok tőlük.Mindig a jót a megoldást próbálom megtalálni, egész fiatal korom óta erre voltam szorulva,és őszintén hiszem hogy csak a javamra vált.Nemrég jöttem rá hogy nem akarok ilyen emberekkel foglalkozni, elvesztegetett idő nem érdemlik meg.
Segíts magadon isten is megsegít:)
olvastam egyszer egy könyvet ami nagy hatással volt rám, azóta mindent másképp látok ,
szóval a pohár mindig tele van...
nekem így jött le.
a mondandód lényege az volt hogy vannak olyanok akik csak panaszkodnak,magát sirató ember stb...
rossz hatással van rád... stb.
automatikusan nem arra figyelsz, hogy -jaj de jó hogy vannak olyan pozitív gondolkodású emberek akikkel jól érzem magam, -érted?
ezzel nincs semmi baj... Sokszor azt hisszük pozitívan gondolkodunk, de sajnos nem. Rengeteg negatív dolog van körülöttünk, olyanok is amiket mi saját magunk generálunk.
Fárasztó tud lenni egy pocsék napon egy panasszal telt edény.
Ha valaki tudja kezelni oké, de pl nekem fárasztó még a közelükben lenni is.Imamalom módjára siránkozik, azt hogy te hogy vagy véletlenül sem kérdezi hiszen nem is érdekli. Csak fosztogatja a raktáraid , nem képes magát megfelelően energetizálni.Minden együttérzés morzsa jár neki.Ő a legszerencsétlenebb, az ő élete rémes, szenvedéseihez fogható nincs.A kisujját persze meg nem mozdítja , élvezi a figyelmet.
Más ha barátnak családtagnak mondod el hogy nem vagy jól gondod van,néha. Ha ez állandó szokás úgyis elkerülnek.
igen igaz , sokan vannak akik szeretnek szenvedni.
föl kell ismerni ki az akinek lehet valamilyen módon tanácsot adni, de nem kell mártírnak lenni. Ha nem megy, hát ez van. Mindig az jut eszembe erről, hogy igazából ő nem is szenved eléggé, mert akkor tenne valamit.
Nem arról van szó, hogy nem tudom kezelni, de vannak olyan emberek, akik egyszerűen szeretnek szenvedni. Szeretik ha sajnálják őket, nem tesznek semmit, hogy nekik jobb legyen, csak várják a csodát. De addig is mindenkivel tudatniuk kell, hogy mennyire rossz nekik.
Mellesleg nagyon sok embernek nem is olyan rossz, vannak rosszabb körülmények között élők, ők még sem panaszkodnak.
Számomra nem az az energia vámpír, aki egyszer-egyszer elpanaszolja a gondját, hanem az, aki folyamatosan sajnáltatja magát. Akinek ha elmeséled, milyen rossz dolog történt veled, szinte végig sem hallgat, hanem rgötön rákontrázik, hogy neki még rosszabb.
Tudom,hogyan értetted :P
Köszi :)
Félig tele.
"A pohár mindig félig van töltve,s nem azon kell keseregni,hogy miért nincs tele.Annak kell örülni,hogy nem üres."
További ajánlott fórumok:
- Hogyan oldjam meg azt, hogy nem akar begyulladni a sütő, elalszik a láng, de a kaja félig készen van, csak a sütésre vár?
- Műkörmösök! A leesett köröm után, a félig megnőtt új körömre lehet építeni?
- Amikor sütjük a muffint, akkor félig kell a pohárkába tenni a tésztát?
- A pohár szerintem nem félig üres, nem félig tele, hanem félig van.
- A hematóma félig körülöleli a petezsákot - mennyire veszélyes?
- Mit jelent ez az egész autó félig ajándékozása, öröklése rám nézve?