Amikor sütjük a muffint, akkor félig kell a pohárkába tenni a tésztát? (tudásbázis)
Hát gondolom szereted nyitogatni a sütőt ( úgy mint én :P ) miközben sülnek a kis drágák. Az első 5-10 percben nem szabad kinyitni , mert akkor kezd el dogozni a sütőpor illetve a szódabikarbóna és egyenletes hő kell , hogy a keletkező szén-dioxid feltudja nyomni a tésztát :D
Viszont ha ezek után is össze esik az alkotás , akkor egy picit több szódabikarbóna kell bele , illetve a tészta is lehet kicsit tömörebb ( több liszt) :D Sok sikert :D
Köszi:))
Kérsz cserébe ricottafánkot?
Ha kis muffint szeretnél sütni, akkor csak félig tedd. :D
Egy Muffin Break nevű kávézóban voltam (vagyis vagyok még a jövő hét végéig) pék és supervisor, úgy van előírva a muffin készítése, hogy olajspray-vel kiolajozzuk a muffin tepsit, majd fagyiadagolóval tesszük bele a muffin tésztát és jó púposan. Hatalmas muffinok lesznek.
Én olyan 3/4-ig szoktam, s szép nagyok lesznek.
Olyan szabályos gombaformát adnak, jó nagy kalappal.
Én van hogy tele és szép orbitális méretű muffinok lesznek:D
nyammm, most megkívántam