A hematóma félig körülöleli a petezsákot - mennyire veszélyes? (tudásbázis)
Szia!
Nekem egy elég ijesztő bevérzésem volt 7 hetesen, UH szerint a petezsák alatt volt a hematóma - feküdtem becsületesen 2,5 hétig, plusz 3x1 Utro; szedtem én is Rutascorbint mellé.
Most már lassan 30 hetes :)
Pihenj sokat, próbálj meg nem idegeskedni (tudom, ezt a legnehezebb). Szorítok, hogy minden rendben legyen! ;-)
Szia!
Nekem volt ilyen hematomám, mikor 8 hetes terhes voltam. Nagyobb volt mint a kisbabám!
Nekem a doki megmondta, hogy semmi emelés, fekvés, és rutascorbint ( C vitamin ) írt fel!
De felkészített rá, ha minimális vérzés van, azonnal kórház!!!
Három hónapig feküdtem vele, szépen felszívódott! :))
Nem a legmegnyugtatóbb lelet, ez igaz. Megértem, ha izgulsz, de a pihenésen kívül nem tehetsz semmit. :(
Bízz erősen!
Drukkolok!
Sziasztok!
Ma voltam nőgyógyásznál, elvileg 6 hetes kismama vagyok. Mivel görcsölgetek, írtak fel Utrogestan hüvelykúpot 3x1-et, de erősebb görcs, vérzés esetén 3x2-t kell alkalmazni, mellette pedig pihenés és No-spa. Átküldtek ultrahangra.
A leleten az alábbiak szerepelnek:
Intrauterin petezsák: 12 mm
Embryo árnyék: 3,8 mm
Y.S.: 4 mm
Jobb adnexum: eltérés nélkül
Bal adnexum: eltérés nélkül
Húgyhólyag: eltérés nélkül.
Megjegyzés: A petezsák alsó pólusától kiindulva a petezsákot félig körülölelő 36x17 mm-es haematoma látható.
Diagnózis: O2000 Fenyegető vetélés
Nagy gond, hogy a petezsákhoz ennyire közel van a bevérzés? Lehet ilyen lelettel egészséges kisbabát kihordani? Doki csak annyit mondott, hogy várjunk, de én izgulok.
További ajánlott fórumok:
- Az én bébim csak hason hajlandó aludni, nem nagyon veszélyes ez?
- Milyen gyerekekre NEM vagy legalábbis kevésbé veszélyes takarítószereket ismertek, használtok?
- Szerintetek veszélyes altatásban szülni?
- Golden Retriever is lehet veszelyes!
- Mennyi a veszélyesen magas vércukor érték a terhesség elején?
- Ma este a vérnoymásom felugrott 140/130-ra...nagyon veszélyes?