Golden Retriever is lehet veszelyes! (beszélgetés)
Én ehhez a témához csak annyit szeretnék hozzászólni, hogy ez a hír tényleg meglepő a számomra, de nem azt jelenti h akkor el kell ítélni a goldeneket, vagy akár melyik kutyafajtát amelyikről épp szólna...
Kb. 2 hónapja rá vagyok kattanva a natgeo-n a csodálatos kutyadoki c. műsorra. Ajánlom mindenkinek, akiket érdekli a kutyák rossz szokásairól való leszoktatása. Ebben a műsorban tényleg láthatja mindenki, hogy akármelyik kutya lehet agresszív, vagy ideges, vagy akármilyen rossz tulajdonsággal megáldva, amit mi gazdik tehetünk jóvá. Tőlünk függ hogy milyen kutyává válik.... :)) Egyébként tavasszal épp egy goldit fogok kapni, szal ez engem nem befolyásol semmiképpen...
Szia!
Az enyém 3 éves,szuka.Már járt kutyaiskolában,azt mondták nem bántott senkit,viszont nem is játszott a többi kutyával!Pedig nagyszerű vadász lehetne,mindent meg tud keresni,okos,lehet fegyelmezni,és ösztönözni is,de csak emberekkel kedves,minden más állatot megtámad,még a gyíkot is a kertben!:))
Nekem ilyen volt sajnos a malamutom.Nagy meló volt lenevelni róla!
A tiéd mennyi idős és milyen nemű?
Már hogy tenném?
Van véleményem ,és azt szeretem elmondani.
persze, ertem en, csak azt nem hogy ha szerinted ez akkora baromasag akkor minek olvasod es minek irsz ide.
Ez egy hir volt en ideirtam mert nem mindennap olvas az ember goldi tamadasrol es ennyi. Ha szerinted hülyeseg menj masik forumra!
Azért tartom baromságnak ezt az egész ügy felfújást,mert kb olyan ,mintha olyan fórummal jönnél ki ,hogy pl:
(Az utazó ügynök is lehet veszélyes!)
Xy aki egy utazó ügynök,megtámadta z-t,minden előzmény és ok ellenére,ami nagyon furcsa eset,hisz xy és z barátok voltak.A férfit megsebesítette úgy egy porszívóval,hogy 8 napon túl gyógyuló sebesüléseket szerzett.....blablabla.....
Tanulság vigyázzunk az utazóügynökökkel,mert hajlamosak a gyilkolászásra.
Érted már mire akarok rávilágítani?:)))
huu, te nagyon nehez eset vagy igaz? :)
van kutyam, söt, pont retriever keverekem van. Nem hiszem hogy valaha is megharapna, söt a gyerekem allandoan nyuzza.
De tudod mit, hagyjuk. Csak nem ertem mit kersel itt ha te ezt baromsagnak tartod, vagy ilyen szuper lenezöen irsz.
A kutyák állatok,és igen baromi nagyot tudnak harapni,bármelyik.
A férjemet egy vakarcs pudli harapta meg ,és legalább 2 hónap kellett míg begyógyult a harapás.
Ez a hír ,csak arra jó ,hogy felfújják az emberek.
Ha hiszel abban ,hogy pl a goldenek vérenző fenevadak akkor ne vegyél ilyen kutyát két gyerek mellé,ha abban hiszel,hogy a kutyák néha harapnak is ,akkor egyáltalán ne vegyél kutyát,mert bizony így van.A kutyák harapnak!:DDDDDDDDDDD
egyebkent hogy nevezhetsz egy gazda majdnem megöleset balesetnek. Ez a kutya reszeröl tamadas, es szandekos. Nem veletlenül megharapas...
na de mindegy. Egyebkent pontosan azert irtam le, mert az emberekben van egy tevkepzet hogy a verszomjas fenevad harcikutyak tamadnak csak, es pl a josagos kinezetü csupasziv goldik soha nem harapnak. Egyszerüen tenyket. Ennyi.
Szia.
"Milyen kutyat valasszunk ha mar a josagos igazi csaladcentrikus Golden Retrieverek is a gazdajukra tamadnak???"
Hány Golden támadásról hallottál?Szerintem ez az első.Vagy?Ha egy Goldi támad azzal elég keményen vagy durván bánhattak.Nevelés kérdése az egész!!
Egy kutya soha nem a fajtája miatt támad!Tény,hogy vannak nagyobb és kisebb ingerküszöbű fajták.
De miért kell álltalánosítani,hiszen ők is különböző személyiségüek.Adott fajtán belül-sőt almon belül is teljesen különböző vérmérsékletű egyedek is vannak.
A neveléssel sokat lehet javítani és rontani is egy állat magatartásán,de a temperamentumát nem lehet megváltoztatni,és ez néha csak felnőtt korra bontakozik ki teljesen.Mellé egy hibás nevelés-és kész a baj.
A fajta választása mellett nem győzik hangsúlyozni hogy ne azt a blökit vigyük haza aki épp megtetszik,érdemes többször megnézni az almot,és céljaink,igényeink figyelembevételével azt a kiskutyát válasszuk,aki leginkább megfelel az elvárásoknak.A menhelyeken is lehet látogatni,sétálni vinni a kiszemelt kutyát,hogy megismerkedhessünk vele mielőtt hazavinnénk.Szerintem vérengző és "biztonságos" kutyafajták nem léteznek,csak könnyen kezelhető,jó természetűek és ingerlékeny,nehezen kezelhetőek.De arról hogy ha ilyen kutya nem megfelelő kezekbe kerül,nem a kutya tehet.
"Golden Retriever is lehet veszelyes!"
Hát ezért:)))
Nevetséges!
Történik valamilyen baleset és ráhúzzák a vizes lepedőt egy egész kutyafajra??
Golden retriver veszélyes?Nahát tényleg?
Mit nem mondasz?
A múltkor pl azon nevettünk ,hogy a mama kénytelen volt kikötni a virágládáit az erkélyen,mert félt ,hogy a muskátli súlya kifordítja a tartójából és fejbe kólint valakit az utcán.
Én meg elképzeltem a jelenetet ,ahogy a mamát megpillantom az újságok "szenzációhajhász" címlapján bilincsbe verve,a főcímen ez áll ,"a gyilkos muskátlik",alatta a hír,egy 70 éves öregasszonyt gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolnak...blablablabla:))
KB ez a cikk,vagy fórum ,pláne a címe ugyan ez,baromság.
Egy kutya megtámadta a gazdáját,ennyi.
Lényegtelen milyen fajta kutya, stb.
megtörtént valamiért ,erre egyből az jön le ,hogy a goldenek vérszomjas fenevadak??!!
Egyszer a disznók felfaltak egy gazdaasszonyt,a DISZNÓK IS LEHET VESZÉLYES!
Ne tartsatok disznót,maradjatok a tyúkoknál,bár a múltkor hallottam ,hogy megtámadták és agyon csipkedték a gazdájukat....:DDDDDDDDDDDDDD
Szerintem a pitek is pontosan olyan igazi családi kutyák, mint amit most leírtál:)
Egyébként a kutyaiskolábanazelső kutya ami nekiugrott a miénknek az egy labrador volt.