Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Fehérboros székelykáposzta recept

Fehérboros székelykáposzta recept

A Fehérboros székelykáposzta hozzávalói:
40 dkg sertéshús
1 fehérboros savanyúkáposzta konzerv
1 nagy marék rizs
1 vöröshagyma
1 kis pohár tejföl
2 tk. liszt
1 tk. pirospaprika



Fehérboros székelykáposzta

A Fehérboros székelykáposzta elkészítési módja:
A sertéshúst kis kockára vágva a hagymán a paprikával pörköltnek lesütjük, ha majdnem teljesen puha, hozzátesszük a savanyúkáposztát és a rizst és annyi vizet, hogy éppenhogy ellepje, főzzük amíg a rizs megpuhul és felveszi a levet. A levét pótoljuk, nehogy leégjen. Végül beleadjuk a tejfölt amiben elkevertük a lisztet és kiforraljuk 2-3 perc alatt.

A fehérboros káposzta nagyon jó ízt ad neki, de természetesen készíthető bármilyenből.


Kategória: Húsételek receptjei


A fehérboros székelykáposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook