Fehérboros székelykáposzta recept
A Fehérboros székelykáposzta hozzávalói:40 dkg sertéshús
1 fehérboros savanyúkáposzta konzerv
1 nagy marék rizs
1 vöröshagyma
1 kis pohár tejföl
2 tk. liszt
1 tk. pirospaprika
só
A Fehérboros székelykáposzta elkészítési módja:
A sertéshúst kis kockára vágva a hagymán a paprikával pörköltnek lesütjük, ha majdnem teljesen puha, hozzátesszük a savanyúkáposztát és a rizst és annyi vizet, hogy éppenhogy ellepje, főzzük amíg a rizs megpuhul és felveszi a levet. A levét pótoljuk, nehogy leégjen. Végül beleadjuk a tejfölt amiben elkevertük a lisztet és kiforraljuk 2-3 perc alatt.
A fehérboros káposzta nagyon jó ízt ad neki, de természetesen készíthető bármilyenből.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: szelekszárnyán, ma 11:46
A fehérboros székelykáposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.