Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Gombás-paradicsomos szelet recept

Gombás-paradicsomos szelet recept

A Gombás-paradicsomos szelet hozzávalói:
4 szelet karaj vagy csirkemell csont nélkül
3 db paradicsom
1 fej vöröshagyma (fehér vagy póré is jó)
2 gerezd fokhagyma
1 kis üveg gombafej
1 dl fehérbor
olaj
1 dl tejszín
zöldfűszerek, só


A Gombás-paradicsomos szelet elkészítési módja:
A felaprított hagymát olajon vagy vajon kissé megpirítjuk, a paradicsomot és a gombát felvágjuk apróra. A hússzeleteket hirtelen megsütjük az olajon, majd kivesszük, helyére tesszük a zöldségeket, a bort, a tejszínt, a fűszereket és a fokhagymát, ha híg, egy kis rizslisztet vagy keményítőt is beleadhatunk. Jó kis mártást kell kapnunk, amelyet a húsra öntünk és összeforraljuk. Rizzsel vagy apró steakburgonyával tálaljuk.

Ha nyers gombát használunk, azt előtte külön süssük meg. Ha ellenezzük a bort, kimaradhat, pár csepp citromlével, gyümölcsecettel adjunk kis savasságot neki.


Kategória: Húsételek receptjei


A gombás-paradicsomos szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook