Gombás-paradicsomos szelet recept
A Gombás-paradicsomos szelet hozzávalói:4 szelet karaj vagy csirkemell csont nélkül
3 db paradicsom
1 fej vöröshagyma (fehér vagy póré is jó)
2 gerezd fokhagyma
1 kis üveg gombafej
1 dl fehérbor
olaj
1 dl tejszín
zöldfűszerek, só
A Gombás-paradicsomos szelet elkészítési módja:
A felaprított hagymát olajon vagy vajon kissé megpirítjuk, a paradicsomot és a gombát felvágjuk apróra. A hússzeleteket hirtelen megsütjük az olajon, majd kivesszük, helyére tesszük a zöldségeket, a bort, a tejszínt, a fűszereket és a fokhagymát, ha híg, egy kis rizslisztet vagy keményítőt is beleadhatunk. Jó kis mártást kell kapnunk, amelyet a húsra öntünk és összeforraljuk. Rizzsel vagy apró steakburgonyával tálaljuk.
Ha nyers gombát használunk, azt előtte külön süssük meg. Ha ellenezzük a bort, kimaradhat, pár csepp citromlével, gyümölcsecettel adjunk kis savasságot neki.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: kispocok, júl. 30. 16:14
A gombás-paradicsomos szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.