Fehérboros báránysült flambírozott szőlővel recept
A Fehérboros báránysült flambírozott szőlővel hozzávalói:80 dkg báránycomb egészben,
fűszerek (só, bors, rozmaring, babérlevél, menta),
zöldségek (sárgarépa, vöröshagyma, zöldpaprika, zeller, fokhagyma),
5 dkg vaj,
2 evőkanál cukor,
4 kisebb fürt szőlő,
kevés liszt, víz,
fél dl konyak.
A Fehérboros báránysült flambírozott szőlővel elkészítési módja:
A báránycombot a fűszerekkel ízesítjük, majd zöldségágyon, kis vizet és fehérbort aláöntve, fóliával lefedve 140-150 Celsius-fokon körülbelül három órán át pároljuk. Amikor megpuhult, a fóliát levesszük róla, és így sütjük tovább még körülbelül 30 percig. Ezután a szaftját lábosba öntjük, lepirítjuk zsírjára, lisztszórással sűrítjük, majd vízzel felengedjük. Egy serpenyőben a vajat megolvasztjuk a cukorral, ezt karamellizáljuk, óvatosan belepergetjük a szőlőszemeket, összerázzuk, és ráöntjük a konyakot. Meggyújtjuk. A szaftból készített mártással tálaljuk. Köretnek apró lila és fehér burgonyát főztem meg héjában. Megtisztítottam, majd a hús kivétele után a visszamaradt zsiradékban átsütöttem.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. máj. 6. 08:47
A fehérboros báránysült flambírozott szőlővel elkészítési módja és hozzávalói.