Paradicsomos bárány recept
A Paradicsomos bárány hozzávalói:50 dkg apró paradicsom,
50 dkg zöldpaprika,
1 gerezd fokhagyma,
1 kg báránycomb,
30 g vaj,
5 dl vörösbor,
1 tk só,
3 db babérlevél,
1 ágacska rozmaring,
kakukkfű,
30 dkg apró hagyma,
őrölt bors.
A Paradicsomos bárány elkészítési módja:
A paradicsomokat néhány percre forró vízbe tesszük, héjukat lehúzzuk. A fokhagymát megtisztítjuk. A paprikát megmossuk, magházát eltávolítjuk, és kockákra vágjuk. A húst apró darabokra vágjuk, borsozzuk. A vajat felforrósítjuk, beletesszük a húst, és addig sütjük, míg az összes lé elpárolog, illetve míg a húsok megpirulnak. Felöntjük a vörösborral. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, a rozmaringot és a kakukkfüvet. Sóval ízesítjük. Lefedve, közepes hőfokon 30 percig főzzük. Hozzáadjuk a paprikát és a megtisztított egész fej hagymákat és további 30 percig főzzük. Végül hozzáadjuk a paradicsomot is és 10 perc alatt készre főzzük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. nov. 26. 21:36
A paradicsomos bárány elkészítési módja és hozzávalói.