Fánknál a reciben megadott rumot lehet e helyettesíten valamivel? (tudásbázis)
Ez az! A szesz az, ami pl. jobban segít megkelni a tésztát.
A citromlé? Max. a citromhéjat helyettesíti... Vagy mi a célja?
A fánk jól sikerült, de legközelebb mindenképpen teszek bele vmi szeszt.
Vanilliás fánkocskák néven itt a hoxa-n meg is található a recept (kb. 30-35 db lett belőle). Annyival kiegészíteném, hogy a kelesztési idő nálam kb. 40 perc volt. A recept szerint már nyújtás után újrakeleszteni nem kell, de legközelebb még szánok rá 10-15 percet, ugyanis a legutoljára sült fánkok szebbek, nagyobbak lettek.
A pálinka kicsit megdobja a szerkezetét.
De annyira antialkoholista vagyok, hogy sosincs itthon, amikor kellene.
Az utóbbi mellett döntöttem, vagyis kihagytam.
11 óra óta már kel is a drágám, úgyhogy lassacskán érkezik az igazság pillanata, hogy hogy sikerült.
Konyak, whisky vagy pálinka lehetséges-e?
Tudtommal csak ezért kell bele a szesz, hogy kevésbé szívja meg magát a tészta zsiradékkal vagy olajjal. Ezért gondolom, hogy mással is helyettesíthető lenne a rum. (meg nincs is itthon, a többi viszont igen)
További ajánlott fórumok:
- Fertőtleníted valamivel a boltban vásárolt termékeket?
- Szerintetek ha nem lehet kapni BL80-as lisztet, akkor azt lehet helyettesíteni rendes sima BL55 liszttel?
- Mert megérdemled.. Meglepted ma már magad valamivel?
- Fehércsokis krémlikőrt szeretnék készíteni. 96%-os alkoholt ír hozzá. Ezt lehet valamivel helyettesíteni?
- Leveles tésztából készítenék sajtos rudat, de nincs itthon tojás a tészta megkenéséhez. Helyettesíthető valamivel?
- Szalakálit tudom helyettesíteni valamivel?