Fertőtleníted valamivel a boltban vásárolt termékeket? (beszélgetés)
Én folyóvíz alatt a flakonokat, üvegeket, dobozos cuccokat ( gulyáskrém, mustár, margarin stb) zöldség lemosom, aztán kirakom, száradjanak.
Annyi a különbség, hogy most meleg vízzel.
Mindent kint hagyok az ajtó előtti asztalon néhány órára.
A dobozos termékeket máskor is megtöröltem.
Felsőruházatot, szatyrot rögtön teszem a mosógépbe.
Kihagytad, hogy milyen tojások van szó.
Manapság fertőtlenítés nélkül nem kerül piacra szinte semmi.
De ha piri nénitől veszel, ami jó, az ő tojasa nem fertorlenitett.
"A tiszta tojást nem kell felhasználás előtt megmosni. Mosás során megsérülhet a tojás természetes, külső védőrétege, és a héj átjárhatóvá válhat a baktériumok számára.
Ha szennyezett a tojás próbálja meg szárazon megtisztítani. Ha mégis szükséges, csak közvetlenül felhasználás előtt mossa, és alaposan öblítse le."
Idézet innen: [link]
A házi tojas szaros (lehet). Igen, atmosni, meg fertőtleníteni kell.
Ezért nem tartjuk a házi tojást a hűtőben, hanem hideg helyen máshol.
Én sanytollal mosom a tojást, mindig. Az ami rajta van az car, nincs rajta mit szépíteni.
Az állatorvos ismerős is aki pl állategészségügyis is mondta mikor a sziámim szalmonellás lett - imádja a nyers tojást - jaaa a fogyasztásra kerülő szárnyasok, tojások döntő többsége szalmonellás. Szóval figyeljünk oda, mossuk a tojást, de csak közvetlenül fogyasztás előtt.
Van egy orvosilag nem igazolt elmélet: a "napi kupica" vagy a bazi csípős kaja felnyomja a savszintet a gyomorban, így sok fertőzést ki lehet védeni.
Szerinted?
További ajánlott fórumok:
- Kézműves termékeket kedvelők gyertek!
- Magyarországon termelt,vagy gyártott MAGYAR termékeket keresek, van még ilyen?
- Milyen babaápolási termékeket használsz/használtál?
- Mert megérdemled.. Meglepted ma már magad valamivel?
- Tartozom valamivel az anyámnak? Erkölcsileg vagy anyagilag?
- Újszülöttnek, csecsemőnek vásárolt játékokat hogyan tisztítod, fertőtleníted?