Újszülöttnek, csecsemőnek vásárolt játékokat hogyan tisztítod, fertőtleníted? (tudásbázis)
az enyémnek sok játéka van... nem mástól kapott, hanem padláson 25 évig állt, anyáévolt :)
ami olyan volt, kimostam... amit lehetett kifőztem... amit nem lehetett, azt chiccoban áztattam...
Újszülött nem játszik semmivel. El van magával.
Kövezzetek meg, de én használt játékot nem adtam neki, amíg fél éves nem lett. Első fél évben csak puha anyagúakat, de az üres vizes palack überelt mindent. Az új játékokkal nem csináltam semmit. Max. víz alatt leöblítettem. Elemes játékot meg pláne nem kapott. Egy éves korára kapott elemes játékokat, azokat meg csak letörölgettem.
Cumizni nem cumizott, a tápszeres üvegjét, cumiját kb. az első hónapban főztem ki, utána nem. Már elmúlt négy éves, kutya baja :-).
az ilyeneknek egyértelműen fagyasztó.
de mi 3 hónapos kortól már nem sterileztünk, csak a cumikat amikor eszembe jutott. (igaz, cumisüvege nem volt), max a rágókákat néha.
illetve most is sterilizálom a cucókat (ill. poharak csőrét), ha beteg.
ha műanyag, akkor chicco sterilizáló oldat.
ha textil (plüss, vagy akármi), akkor simán mosás, esetleg 1-2 nap a fagyasztóban.
de nem kell mindent sterilizálni. gondolom a ruhák, a pólya, a kiságy, a matrac, az ágynemű sem steril... szóval elég azokat, amiket a szájéba vesz (de általában ez egy újszülöttnél csak a cumisüveg és a cumi)
Sziasztok, arra lennék kíváncsi, ki hogyan tisztítja, fertőtleníti az újszülöttnek/csecsemőnek vásárolt, vagy épp kapott játékokat?
Gondolok itt pl zenélő plüssre, amiből nem lehet kiszedni az elemet.
Persze az egyéb játékok tisztítása is érdekelne.
További ajánlott fórumok:
- Mit tennétek, ha megütne a párotok, 5 napos újszülött közös gyermeketekkel a kezedben?
- Pofon egy pár hetes csecsemőnek?!
- Egyik ismerősöm az újszülött babájának a Daevon Dante nevet adta. Te megtennéd ezt a gyerekeddel?
- Te mennyire engednél 9 éves gyereknek 18 év feletti öldöklős, zombis, gyilkolós, verekedős filmeket, pc játékokat nézni, játszani?
- Milyen babaápolási termékeket használtok újszülött csecsemőnél?
- A ceglédi kórházba egy újszülött csecsemőnek a pelust nekünk kell bevinni, vagy biztosítja a kórház?