Fánk 90 naposhoz recept
90 perc
A Fánk 90 naposhoz hozzávalói:
40 dkg liszt
1 egész tojás
3 dl langyos víz
1 diónyi zsír vagy olaj
2,5 dkg élesztő
csipet só
csipet cukor
napraforgó olaj (sütéshez)
lekvár (kajszi, szilva vagy bármi más)
porcukor (ízlés szerint)
A Fánk 90 naposhoz elkészítési módja:
Az élesztőt 1 dl langyos vízben elmorzsoljuk, majd beletesszük a maradék vizet, zsírt, tojást, sót, cukrot, lisztet és kb. 15 percig kézzel dagasztjuk (amíg hólyagos nem lesz). Letakarjuk, 1 órán át kelesztjük. Mikor 2-3-szorosára megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, kinyújtjuk 3 cm vastagságúra, majd kiszaggatjuk. Forró olajban kisütjük (amikor beletesszük a tésztát fedővel lefedjük). Mikor egyik fele megsült, megfordítjuk és a másik oldalát fedő nélkül készre sütjük. Porcukorral meghintjük, tálaljuk.
90 napos szénhidrát napjához is jó.
Kb 24 db normál nagyságú fánk lesz belőle.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Shephard, 2013. jan. 23. 23:29
A fánk 90 naposhoz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.